mamaplus

O mamă a strâns 80.000 de euro din ajutoare sociale, mințind că își crește singură copiii

-
//
16.02.2023

O femeie a reușit să strângă o avere pretinzând că este o mamă singură care își crește singură copiii. Ea a fost demascată atunci când anchetatorii i-au găsit pagina de Facebook.

mamaplus

Andrea Lawner a pretins, timp de cinci ani, că se află într-o situație dificilă, fiind „o mamă singură cu doi copii” și a obținut astfel bani în plus de la locul de muncă, stimulente pentru creșterea copiilor, ajutoare pentru venit și ajutoare pentru locuință, informează stirileprotv.ro.

Ea a reușit să câștige astfel aproape 72.000 de lire sterline (80.000 de euro). Ea s-a dat de gol când a postat pe rețelele de socializare fotografii în care apare alături de iubitul său.

Timp de cinci ani, ea a solicitat în mod fraudulos ajutoare sociale de la autorități, pretinzând că este singură și că are doi copii de crescut, scrie DailyStar.

În realitate, femeia în vârstă de 35 de ani avea o relație de lungă durată cu un bărbat cu care avea un copil. Cei doi locuiau împreună în Neston, Cheshire, Anglia.

Femeia a recunoscut și că își crește singură copiii

Femeia avea doi copii din două relații diferite. În timpul audierilor de la Chester Magistrates Court, ea a recunoscut, plângând, patru acuzații de fraudă cu beneficii.

„Inculpata se află în fața instanței pentru că a pretins o serie de beneficii la care nu avea dreptul. Beneficiile au fost plătite pe baza faptului că ea era singura responsabilă de creșterea a doi copii cu un venit scăzut. Orice schimbare de circumstanțe, în oricare sau în toate beneficiile, ar fi trebuit să fie adusă la cunoștința Departamentului. Dar ea nu a notificat o schimbare a circumstanțelor în jurul datei de 6 aprilie 2014, și anume că locuia cu un partener, fiind soț și soție”, a spus procurorul Alan Currums.

Mai mult decât atât, femeia ar fi deținut în trecut o afacere. Soțul său este pictor și decorator și ar fi avut o sursă de venit din care să-și întrețină copiii.

A furat pentru a-și salva copilul 

Avocatul femeii a explicat în instanță că problemele au început atunci când cel mai mic copil al ei, acum în vârstă de 10 ani, a fost diagnosticat cu o afecțiune medicală care „a necesitat un nivel ridicat de îngrijire".

„A schimbat peisajul.(...) A fost o relație intermitentă pe care a avut-o cu partenerul ei. Ea acceptă că au coabitat pentru perioade de timp. Nu a fost deosebit de stabilă. Ea acceptă că el a făcut unele contribuții financiare pentru ea, pe care ar fi trebuit să le dezvăluie. Ea a avut unele dificultăți financiare, dar acceptă vinovăția și și-a asumat imediat”, a spus avocatul.

Femeia a fost condamnată la o pedeapsă de 12 luni de închisoare cu suspendare, fiind nevoită să facă 120 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

Cu banii pe care i-a furat, mama s-a ocupat de îngrijirea copilului său cu nevoi speciale.

„Am fost foarte încântată de această decizie. Infracțiunea este atât de gravă încât depășește pragul de custodie, dar sunt dispusă să o suspend și asta este într-adevăr datorită copilului cel mai mic și a dizabilităților sale, a îngrijirii de care are nevoie și a faptului că locuința dumneavoastră a fost adaptată pentru nevoile sale și că va avea probabil nevoie de o intervenție chirurgicală în scurt timp”, a explicat judecătorul după condamnarea femeii.