mamaplus.md

O mamă a înregistrat cum copiii sunt abuzați fizic și verbal la o grădiniță din Capitală

-
//
09.11.2018

O mamă a publicat pe o rețea de socializare o înregistrare audio în care se aud copii plângând și comportamentul agresiv al educatorilor.

mamaplus.md

Mihaela Maidan este mama unei fetițe pe care a înscris-o la grădinița nr. 185 din sectorul Buiucani al capitalei.

Femeia scrie că fetița sa frecventează Grădinița 185, str. Alba-Iulia, 202/3, Buiucani, Chișinău, grupa „Soarele”.

"Sunt mamica și ca oricare părinte îmi cunosc perfect copilul și il simt mai bine ca oricine. Copilul meu a început sa frecventeze Gradinita nr 185 din sectorul Buiucani grupa ,,Soarele” și cu asta se începe coșmarul nostru .... prima săptămâna mai exact primele 3-4 zile copilu meu mergea cu cea mai mare dorința și plăcere la Gradinita, pentruca asta am învățat-o ca acolo e bine ! Ca la gradinita sunt mulți copii și acolo va Jucați și faceți multe activități interesante . Ei bine ..in ciuda așteptărilor mele și a fetiței mele m-am “TREZIT “ca îmi duceam zilnic copilul într-un loc unde copii sunt numiți, jigniți, speriați si chiar loviti , si asta se petrece in zilele noastre ... copilul meu a început sa tremure sa aibă frică când aude de gradinita. Intrebarea mea este urmatoarea UNDE ESTE SIGURANTA COPILULUI MEU ???? De ce in așa loc unde merg sute de copii nu se fac controale? IN GRIJA CUI STA COPILUL MEU???? .. Din pacate asemenea abateri se intimpla tot mai des. Sunt foarte intelegatoare cind autoritatile spun ca au lipsa de cadre didactice si personal auxiliar, insa aceasta nu permite nimanui sa terorizeze in asa mod copii la o virsta atit de frageda, pentru ca anume de aici incepe o integrare in societate a fiecarei persoane. Iar in asa mod, unde ajungem??? Gradinita 185, str. Alba-Iulia 202/3,Buiucani Chisinau, grupa „Soarele”. Virsta copiilor 3 ani. Comportamentul fata de copii a dàdacei ( abuz atit fizic cit si verbal zilnic).

1 inregistrare:
-in primele 30 secunde unul din copii repete de 5/6 ca are necesitatea sa mearga la WC, ca raspuns de la lucratorul gradinitei primeste „dute daca vreai, ce vreai de la mine”( reamintesc virsta copiilor este de 3 ani. Virsta la care copii inca nu sunt de sine statatori).
-00:35- 02:00: 
voce 1 (lucrator de gradinita): asha ne-am ashezat pe scaunele toti, casca gura undei scaunul tau? stai ca vin eu la tine, tu de dimineata o cauti... repede pe scaunel, undei locul tau? si daca nu esti cuminte ( se aude o lovitura) asha o cîstigi azi! Tu deam pe mine mai saturat, tu esti obraznic! Aicea stai! de te misti de aicea o primesti! Uite la dinsul cit îi de obraznic?! 
Voce 2 (copil): plinge- undei mama?
Voce 1: Gura inchisa, ca am si eu familie! inchide gura! A sa va dau eu voua alintaturilor!
In continuare auzim iarasi tonalitati foarte ridicate adresate copiilor care pling si suspina de frica.
03:09 Voce 1: si Artiom ( se aude lovitura) cuminte trebuie sa shada, si Artiom! 
03:29 Voce 1: Iau la Dubina aista... ce s-o intimplat?
03:50 Voce 1: si te neri daca pulàul ista s-o suit calare peste dinsu, Bolnavu...
04:15 Voce 1: ada cana la bucatarie mai repede, mai repide debilo ada la mine, ca daca vin la tine te innec!
05:40 Voce 1: sii cu incaltaminte asta a ta? o lasat numa shnurocul, Capra! de la Ungheni, vina incoashi, vira piciorul! ."

Femeia cere ajutorul IGP, UNICEF și Stop Ham Moldova.

Deocamdată nimeni dintre autorități nu a venit cu o reacție.

Sursa: stiri.md