mamaplus

O mamă eroină a renunțat la propriul transplant de rinichi ca să-și salveze copilul

-
//
28.07.2021

O mamă lipsită de egoism a refuzat o donație renală salvatoare de la soț, astfel încât fiica ei de doi ani să poată beneficia într-o zi de ea. Femeii i s-a spus că are o boală de rinichi pe când avea 11 ani, înainte ca propria mamă să-i salveze viața donând unul dintre organele ei câțiva ani mai târziu.

Dar după ce corpul ei  respins organul, tânăra de 31 de ani din Queensland, Australia, a fost nevoită să facă tratament de dializă renală trei zile pe săptămână, timp de șase ore de fiecare dată.

În timp ce soțul ei, Ryan, dorise să doneze unul dintre rinichii săi, cuplul a fost îngrozit să descopere că fiica lor, Ambrosia, avea aceeași afecțiune ca și mama ei și ar avea nevoie într-o zi de un transplant propriu. Diagnosticul devastator a venit la ecografia de 20 de săptămâni a sarcinii.

„A fost unul dintre acele momente care schimbă totul în viața ta și nu este ceva ce vreun părinte vrea să audă. Am realizat că viitorul pe care îl va trăi copilul meu, poate să fie ceea ce trăiesc eu acum.", spune femeia.

În urma rezultatului, cuplul a luat decizia ca Ryan să își salveze rinichiul pentru copil, în locul soției sale.

"Am avut a doua mea șansă deja o dată și știu ce înseamnă să pot experimenta acel dar al vieții de la un părinte.", mai afirmă femeia.

mamaplus