mamaplus

O mamă din Siria și bebelușul său, salvați de două ori în trei zile. Ce nenorocire a dat peste femeie când s-a întors acasă

-
//
14.02.2023

O mamă din Siria și bebelușul ei nou-născut se recuperează după ce au fost salvați de două ori într-o săptămână.  

mamaplus

Dima era însărcinată în șapte luni atunci când a avut loc primul cutremur în Siria, în urmă cu o săptămână, scrie ProTv.ro.

Locuința sa din Jindayris a fost distrusă parțial în urma seismului. Deși rănită, femeia a fost nevoită să se întoarcă acasă la scurt timp.

La primul cutremur, ea a suferit răni ușoare, fiind transportată la spitalul din Afrin, unde a născut prematur un băiat pe nume Adnan.

Mama și bebelușul său s-au întors acasă, iar trei zile mai târziu, casa lor s-a prăbușit complet.

De data aceasta, Adnan a fost adus la spitalul al-Shifa din Afrin în stare critică. Bebelușul era deshidratat intens și suferea de icter. Mama sa a fost și ea adusă la spital, suferind o rană gravă la unul din membre.

Dr. Abdulkarim Hussein al-Ibrahim, medic pediatru, spune că starea de sănătate a bebelușului s-a îmbunătățit și că acesta răspunde bine la tratament.

„Starea lui Adnan s-a îmbunătățit semnificativ. Noi doar îl hrănim și îi asigurăm restul nevoilor prin perfuzii intravenoase", a spus medicul pentru BBC.

Mama bebelușului a fot externată, iar în prezent locuiește într-un cort împreună cu soțul ei, Abdul Majid, și cei nouă nepoți ai lor. Ea face zilnic naveta la Afrin pentru a-și vizita băiețelul.