mamaplus

O mamă din Briceni a murit, fiind bătută de soț, dar în spital medicii au tratat-o de COVID-19

-
//
20.01.2021

În fiecare an, sute de femei devin victime ale violenței în familie. Știu rudele, vecinii, poliția și primarul. Știu, dar tac, până se întâmplă o nenorocire. Cea mai recentă tragedie a avut loc la sfârșitul lunii decembrie, în Briceni. Procurorii au pornit un dosar penal pe numele unui bărbat, după ce soția acestuia s-a stins la spital, fiind bătută în cap. Atenție, urmează mărturii care vă pot afecta emoțional.

În ultima vreme, Raisa Friptu spunea că o doare capul, dar nimeni dintre membrii familiei nu își dădeau osteneala să afle pricina. Femeia nu scotea o vorbă despre cele întâmplate - nu voia să tulbure liniștea din Cotiujeni cu o banală poveste, în care o femeie tocmai fugise de acasă, de frica bărbatului.

În ziua de 14 decembrie, coșmarul s-a instalat în casa familiei Friptu din satul Cotiujeni, raionul Briceni. Soțul și-ar fi agresat soția în prezența celor patru copii. După ce s-a plâns repetat poliției, femeia a sunat la 112. Imediat a fost internată în spitalul raional Briceni.

Cu dureri insuportabile la cap, fără stabilirea unui diagnostic, pacienta este tratată de COVID.

Conform regulamentului pe timp de pandemie, orice pacient care ajunge la medic pentru a fi internat, este testat la coronavirus. La fel s-a procedat și cu Raisa Friptu. Testul a ieșit pozitiv, iar medicii ar fi făcut legătura durerilor de cap cu infecția.

Deși medicii de la Briceni au indicat că moartea ar fi fost cauzată de COVID-19, expertiza medico-legală și medicul legist din Edineț au găsit altceva.

Raisa Friptu a murit în urma unei hemoragii interne cerebrale. Avea 45 de ani și era mama a patru copii. Mai toată viața a suportat violența.

mamaplus