mamaplus

O mamă așteaptă de șase luni o decizie ca să-și poată reabilita fiul

-
//
12.04.2024

O femeie din Chișinău așteaptă, din octombrie, o decizie a experților care i-ar permite să-și reabiliteze copilul, victimă a neglijenței. Incidentul a avut loc în urmă cu jumătate de an, la un centru comercial – un dulap a căzut brusc peste băiat, el fiind și acum în grija medicilor. Poliția spune că expertiză medico-legală este încă în desfășurare.

mamaplus

Pe 6 octombrie 2023, Rodica Sârbu și băiatul ei de 13 ani au intrat în magazinul de lângă casă pentru a face cumpărături. Femeia mai avea o pungă cu produse și a lăsat-o la păstrare în dulapul special. La ieșire, femeia l-a rugat pe copil să aducă punga, transmite jurnal.md.

„El a deschis dulapul, a luat punga. Eu auzind un scârțâit, când am întors capul dulapul deja de prăbușise peste copil. I-a fracturat piciorul. El a căzut pe spate. I-a protejat coloana faptul că avea rucsacul în spate, dar toată lovitura a fost în picior”, spune Rodica Sârbu, mama băiatului.

Băiatul a fost dus de urgență la spital. Medicii au constatat mai multe fracturi. Cea mai gravă este la picior. Copilul se află și acum la reabilitare.

„A fost operat de urgență în seara aceea. A fost dus în reanimare pentru că avea contuzie la organele interne, cutia toracică. Trei zile el a stat în reanimare, după care l-au mutat în secția de traumatologie. Avem jumătate de an și abia acum i-au exclus bastoanele (costelele) și ne învățăm a merge ca copiii mici”, spune femeia.

Administrația magazinului ar fi încercat să îi ofere o compensație, însă femeia ar fi respins-o.

„Au negociat cu mine de parcă eu vindeam o mașină, un apartament. Ei au început de la 300 de mii, ca până la final ei au fost de acord să-mi dea 500 de mii”, menționează mama victimei.

Femeia nu înțelege de ce ancheta în acest caz bate pasul pe loc.

„Eu consider că acest caz nu a ajuns până la superiori și ei între ei vor să ascundă ceva. Evident că aici este o greșeală. Dulapul nu trebuie să stea unde stă el. Eu întreb anchetatoarea: „De ce dumneavoastră permiteți ca dulapul să fie tot în locul cela?”. Ea spune: „Noi o să ne clarificăm și cu asta”. Când? Când o să mai cadă un copil sub el?”, povestește femeia.

Anchetatorii spun că așteaptă un al doilea raport de expertiză medico-legală, primul fiind contestat de către mama victimei.

„Pe faptul dat a fost pornită o cauză penală. Actualmente, se efectuează acțiuni de urmărire penală în vedea acumulării probatoriului. Este dispusă expertiza medico-legală. Așteptăm să parvină de la Centrul de medicină legală raportul de expertiză”, spune conducătorul de urmărire penală, IP Centru, Petru Malai.

Rodica Sârbu a contestat prima expertiză, pentru că în raport era menționat că fiul ei a suferit leziuni de gravitate medie, în timp ce medicii i-au spus că leziunile sunt de gravitate severă. Ancheta continuă și noi vom reveni la acest subiect.