mamaplus

O mamă a ajuns la reanimare după ce și-a injectat botox în buze și obraji

-
//
20.08.2021

O mamă care s-a gândit să îşi mărească buzele cu botox pentru a se înveseli, într-o perioadă dificilă din viața ei, a ajuns în stare extrem de gravă la spital cu şanse mici de supraviețuire, după ce tratamentul i-a provocat o reacție alergică. În urmă cu două săptămâni, femeia în vârstă de 43 de ani, a optat pentru o injecție cu botox, dorindu-şi să-şi umple buzele şi obrajii. Trecuse printr-un moment dificil în familie şi dorea să îşi aducă un motiv de veselie. Procedura s-a transformat însă într-o experiență de groază atunci când a dezvoltat o ocluzie vasculară (injecția cu botox a blocat un vas de sânge şi i-a oprit circulația).

Kerry Parry a avut parte de reacția alergică cât timp se afla încă în salonul de înfrumusețare, nu foarte departe de casa ei, lângă Doncaster, în South Yorkshire, potrivit Mirror.

În încercarea de a se salva, Kerry a încercat să dizolve botoxul injectat în buze, dar la scurt timp a suferit o reacție anafilactică severă la substanța chimică care se dizolva și a fost dusă de urgență la spital, temându-se că „va muri”.

Femeia a împărtăşit public imagini cu felul în care i s-a deformat fața, umflându-i-se buzele, obrajii şi ochii, în încercarea de a-i avertiza pe oameni să se gândească de zece ori înainte de a lua decizia de a apela la astfel de tratamente.

„Cea care m-a injectat era o asistentă medicală complet calificată, așa că am crezut că știe ce face și am avut încredere în ea”, a spus ea. Nu s-a aşteptat în nicio secundă că i s-ar putea bloca un vas de sânge și nici că Hyaluronidaza, injecția folosită pentru dizolvarea botoxului nu va face decât agraveze situația.

„În două minute eram aproape de nerecunoscut, așa că am știut imediat că ceva nu este în regulă. Înainte să realizez deja eram într-o ambulanță cu o mască de oxigen pe față, în drum spre spital. Am crezut că voi muri. A fost cea mai proastă experiență din viața mea și cea mai înfricoşătoare pe care am avut-o vreodată”, mărturisește femeia.

Ea recunoaşte totuşi că cosmeticiana a avertizat-o cu privire la riscurile dezvoltării unei ocluzii vasculare, dar a fost liniștită de aceasta, spunându-i că „este o ocmplicaţie foarte rară”.

„Cosmeticiana mi-a spus să verific cum a decurs procedura apăsând pe buză și a spus că dacă rămâne albă, există o problemă și trebuie să mă întorc la salon. Buzele mele păreau umflate imediat după ce mi s-a injectat botox și mi-a apărut o vânătaie, dar nu o mai făcusem niciodată, așa că nu știam la ce să mă aștept și mă gândeam că este normal.

Mai târziu în acea zi am observat că fluxul sanguin nu era în regulă, așa că m-am întors. Cosmeticiana a confirmat că este o ocluzie vasculară și a spus că va trebui să îmi injecteze o substanță chimică care să dizolve botoxul", a povestit Kerry.

Femeia, mamă a doi copii, s-a temut că îşi va pierde viața

mamaplus

„După ce mi-a injectat mai multă hialuroniadază toată fața mi-a explodat şi, până să realizez ce se întâmplă, m-am trezit într-o ambulanță. Paramedicii mi-au injectat antihistaminice, mi-au pus o mască de oxigen și au spus că mă duc la resuscitare la spital. Asta m-a făcut să intru în panică într-adevăr rău, mi-era frică să nu mor. Am fost atât de speriată încât le-am spus paramedicilor ‘Am copii, vreau să-i văd din nou" spune ea.

Personalul spitalului a ținut-o pe Kerry peste noapte pentru a o supraveghea, crescând îngrijorările că, odată ce efectele antihistaminicelor vor dispărea, ar putea apărea o altă reacție la Hyaluronidaza din sistemul ei.

Mama speră acum să-i avertizeze pe ceilalți despre ce se poate întâmpla în astfel de situații implicând procedurile de injectare pentru mărirea buzelor sau pomeților, insistând că nu merită riscul.

„Vedeți multe despre procedeurile de umplere a buzelor, poate credeți că este sigur, dar din cercetările mele ulterioare se pare că ocluziile vasculare sunt de fapt destul de frecvente. Cu siguranță nu vor repeta din nou experiența. Voi păstra ridurile și voi îmbătrâni cu grație”, a conchis femeia.