mamaplus

O gravidă a pierdut copilul din cauza unui anstestezist beat şi a medicului care a plecat din tură

-
//
14.04.2021

O tânără coregrafă, căreia îi venise sorocul să nască, a pierdut sarcina din cauza anstezist băut și a medicului șef care a plecat din tură, abandonându-și pacienta. Acum, femeia vrea să îi dea în judecată pe toți cei care se fac vinovați de moartea fiului ei. Coregrafa Aliona Lavrikova și soțul ei așteptau cu nerăbdare venirea pe lume a primului lor copil, care urma să se nască la începutul lunii aprilie.

Întâmplarea tragică a avut loc într-un spital din Rusia. Sarcina femeii mergea perfect, toate analizele și ecografiile nu dădeau niciun motiv de îngrijorare. Când apa tinerei s-a rupt, noaptea, cei doi au sunat la spital. Doar că nu le-a răspuns nimeni, așa că viitorii părinți au mers la urgență.

Totul părea să decurgă normal, tânăra nu simțea dureri, copilul era activ, dar o uşoară sângerare o îngrijora. În această situație, examinarea ar fi trebuit efectuată în sala de operație, însă medicul a decis să o facă în felul său și a pus-o pe Aliona să se aşeze pe un scaun.

Femeia a simțit o durere puternică și sângera abundent

"M-am întins pe un scaun, iar medicul a început să mă examineze cu o pensă. Am simțit o durere cumplită, apoi o sângerare foarte puternică. Medicul a început să se panicheze foarte mult, a cerut o targă şi m-a dus în sala de operație", povesteşte Aliona.

Ușa de la sala de operație era încuiată, iar cheia nu a fost găsită imediat. Anestezistul era atât de beat, încât abia putea să stea în picioare, iar medicul-șef pur și simplu a dispărut. Imediat, în maternitate a început panica, asistentele au început să caute alți chirurgi, dar nu au găsit pe nimeni.

”În tot acest timp, am stat întinsă pe masă și sângeram, copilul meu și cu mine muream", povesteşte Aliona, într-un material video publicat pe Instagram.

mamaplus

După ceva vreme, a apărut medicul-șef. Un alt anestezist, venit de urgență la spital deşi era în ziua lui liberă, a îmbrăcat rapid un halat și i-a făcut fetei o injecție. Anestezia nu a avut timp să lucreze, astfel că durerile suferite au fost cumplite.

Copilul a murit, iar documentele din dosarul medical al tinerei au dispărut

Din păcate, copilul nu a mai putut fi salvat, iar Alionei i s-a spus că "se mai întâmplă". Tânăra susține că informațiile din dosarul ei medical nu corespundeau realității, că ar fi ajuns la urgență cu sângerări severe, iar copilul era mort în acel moment. Fata este revoltată şi cere să se facă dreptate. Spune că din cauza neglijenței medicilor, fiul ei a murit.

Aliona a depus o plângere și le cere autorităților responsabile să facă dreptate în acest caz, iar cei vinovați să plătească pentru moartea copilului ei.

mamaplus