mamaplus

O gravidă de 20 de ani a murit de COVID-19. Bebelușul a fost salvat de medici

0
//
20.09.2021

O gravidă de doar 20 de ani, infectată cu COVID-19 a murit la sfârșitul săptămânii trecute la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Medicii au salvat copilașul prematur și l-au trimis pentru tratament la Cluj-Napoca.Tânăra era însărcinată în 30 de săptămâni. Ea a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pe 11 septembrie și a fost internată direct în Secția COVID.

A doua zi starea sa s-a agravat și a fost transferată la Anestezie-Terapie Intensivă. Viitoarea mămică necesita intubare, iar acest lucru cu bebelușul în pântec. Medicii au reușit să salveze copilul născut prematur prin cezariană, cu doar două zile înainte ca tânăra să părăsească această lume.

„Pacienta avea 20 de ani și a fost internată în data de 11 septembrie, direct pe Secția Covid. Starea sa s-a înrăutățit, iar în ziua următoare a fost transferată la ATI. Din cauza faptului că starea ei s-a înrăutățit s-a decis să se facă cezariană”, a explicat pentru Florin Lazăr, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Copilașul născut prematur a fost transferat cu un elicopter la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca. Se pare că nu a fost contaminat cu coronavirus, în urma testărilor rezultatul fiind negativ.

Tânăra s-a stins vineri, organismul său nemaiputând să lupte cu complicațiile date de COVID-19.