mamaplus

O grădiniță din capitală riscă să nu poată fi deschisă din 1 septembrie. Curtea instituției, distrusă de ploaie

-
//
11.08.2022

Grădinița numărul 88 din sectorul Rîșcani al capitalei riscă să nu poată fi deschisă de la 1 septembrie. Curtea instituției a fost distrusă după ploaia torențială de marți seara. Pagubele sunt mari, afirmă directoarea, care cere ajutorul Primăriei şi al Guvernului pentru a remedia situația.

Toate pavilioane unde se jucau copiii, leagănele sau toboganele au fost distruse, după ce, peste ele au căzut mai mulți copaci. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, deoarece grădinița este închisă pe perioada verii.

Directoarea grădiniței 88 spune că pagubele încă nu au fost evaluate, dar afirmă că sunt destul de mari. Teritoriul grădiniței fusese recent amenajat cu ajutorul părinților. După furtună, totul a fost distrus.

Foarte tare au fost avariate pavilioanele, acoperişurile lor au fost smulse, acolo copii nu vor putea să meargă să stea. Au căzut aproximativ 60 de copaci, care erau destul de bătrâni, majoritatea au câte 20-30 de metri.

Directorul grădiniței 88 mizează pe implicarea şi ajutorul autorităților: "Sper că şi cu suportul Guvernului să facem ceva, aici avem nevoie acum de tehnică. Noi aici cu puterile şi resursele personale nu putem face nimic, avem nevoie de ajutor, de tehnică, ca să scoată aceşti copaci, unii dintre ei încă stau să cadă."

Grădinița numărul 88 are în total 11 grupe cu peste 200 de copii.