mamaplus

O grădiniță-creșă din Capitală va avea un nou bloc: Anunțul Primăriei

-
//
19.02.2024

Săptămâna aceasta va fi dat în exploatare un bloc nou pe teritoriul Grădiniței-creșă nr. 125 din sectorul Centru al capitalei. Este vorba despre construcția unei anexe pentru încă două grupe. De asemenea, a fost reconstruit capital spațiul pentru o grupă deja existentă în cadrul instituției, transmite IPN.

mamaplus

În cadrul proiectului realizat de municipalitate a fost amenajat teritoriul și terenul de joacă. Au fost construite pavilioane noi pentru trei grupe de copii.

„Grădinița-creșă nr. 125 a fost fondată la 23 noiembrie 1972 și are, conform proiectului, șase grupe de copii cu o capacitate 105 locuri. În prezent, grădinița este frecventată de 177 de copii”, a declarat primarul Ion Ceban la ședința săptămânală a serviciilor municipale.

Lucrările au fost pornite la sfârșitul anului 2022. „Noul bloc este în conformitate cu standardele europene, eficientizat energetic, securizat și adaptat necesităților beneficiarilor. Grupele sunt dotate complet cu mobilier și diverse utilități, atât în ceea ce privește activitatea educațională, dar și cea administrativ-organizatorică și sanitară”, a precizat edilul.

În Grădinița-creșă nr. 125 au fost investiți peste 14,4 milioane de lei. Totodată, în ultimii ani, pentru modernizarea domeniului educației în Chișinău, în cele peste 330 de instituții educaționale, s-au alocat peste 12 miliarde de lei.