mamaplus

O fetiță din Cahul a decedat în urma unei presupuse pneumonii. Părinții ei dau vina pe medici

-
//
17.12.2019

Caz tragic în raionul Cahul. O fetiță de 14 ani a decedat subit la Cahul, la scurt timp după ce s-a întors în țară împreună cu familia pentru a petrece sărbătorile de iarnă alături de rude.

Potrivit informațiilor, minora, tatăl și mama acesteia au revenit din Marea Britanie pe data de 8 decembrie. Pe data de 10 decembrie, adolescenta s-a trezit cu febră de 40.2 grade Celsius, iar părinții au dus-o la punctul medical din localitate.

Tatăl spune că medicul i-a pus o injecție pentru a-i diminua febra, după care i-a prescris mai multe infuzii de ceai și a trimis-o acasă. Tatăl spune că după vizita la medicul de familie, minorei i-a scăzut febra, însă la scurt timp, febra a crescut și au fost nevoiți să apeleze la ambulanță.

Ajunși la spital, copila a intrat în comă, iar pe parcursul nopții a decedat.

Rudele acuză medicii de neglijență. „Inițial mergea vorba de un virus mortal însă toate rudele împreună cu părinții nu suntem prea convinși, se ascunde ceva și ceva foarte grav, multe lucruri nu coincid între ele”, a declarat mătușa fetei.

Contactat telefonic, directorul Spitalului de Urgență din Cahul, Oleg Creciun, a spus că în adresa spitalului nu a venit nicio plângere. „Probabil rudele acuză medicul din localitate, dar nu medicii din spital. Când a fost adusă, ea imediat a fost intubată și spitalizată”, a declarat directorul spitalului. Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a spus că în acest caz a fost inițiată o anchetă, pentru a stabili toate circumstanțele.

În decurs de două săptămâni, medicii legiști vor veni cu o rezultatele expertizei medico-legale pentru stabili cauza exactă a morții.

Familia fetei locuia de peste un an în Marea Britanie.

ȘTIREA A FOST ACTUALIZATĂ 18.12.2019