mamaplus

O fetiță din Brazilia s-a născut cu o coadă de 6 centimetri. Ce explicații au oferit medicii

-
//
20.02.2023

Medicii din Brazilia au rămas uluiți, după ce au descoperit că o fetiță s-a născut cu o coadă. După ce au observat această anomalie, chirurgii din țara sud-americană au reacţionat rapid. Ei au efectuat o operaţie de îndepărtare a apendicelui acoperit de piele lung de 6 centimetri, care ieșea prin spatele fetiței, informează Daily Star.

mamaplus

Micuța s-a născut cu o dizabilitate congenitală cunoscută sub numele de spina bifida (defect al coloanei vertebrale), care apare atunci când măduva spinării nu se dezvoltă normal.

Afecțiunea a cauzat formarea unui gol în coloana vertebrală, ceea ce a dus la creșterea cozii.

Experții de la Grendaac, un spital de copii din Sau Paulo, au susținut că o astfel de coadă apare din regiunea lombosacrală, care unește coloana vertebrală și pelvisul.

Ei au diagnosticat-o ca o „pseudo-coadă umană”, o creștere care arată ca o coadă, dar care reprezintă o consecință a problemelor coloanei vertebrale sau a tumorilor.

Imagini cu coada fetiței au fost publicate în Journal of Pediatric Surgery Case Reports.

mamaplus

Cazul a generat interes internațional. Specialiștii de la Centrul de Cercetare Fetală și Placentară din Ohio și-au unit forțele cu medicii brazilieni pentru a investiga problema.

Ei au subliniat că, în astfel de cazuri, intervenția chirurgicală este imperativă pentru a preveni apariția unor complicații, cum ar fi durerea, torsiunea, creșterea în continuare, iritația sau deteriorarea.

Acesta nu este un caz singular. În 2020, o fetiță din Mexic s-a născut cu o coadă lungă de 5 centimetri, care era un apendice benign, format doar din țesut și grăsime.

La nivel mondial au fost raportate 40 de astfel de cazuri.

Sursa: www.stirileprotv.ro