mamaplus

O fetiță de doi ani, cât pe ce să fie atacată de un cal la grădina zoologică din Bardar (VIDEO)

-
//
12.04.2021

Un copil în vârstă de doar doi ani și jumătate s-a ales cu o sperietură zdravănă, după ce a fost la un pas să fie atacat de un cal la minigrădina zoologică din localitatea Bardar, raionul Ialoveni. Incidentul s-a produs duminică, 11 aprilie, în jurul orei 15:00. Administrația grădinii zoologice susține că anume acest cal ar fi cel mai blând dintre toate animalele, însă căciula cu moț de culoarea roz pal pe care o purta copila l-ar fi deranjat, informează agora.md.

Părinții și copila lor se aflau la un metru distanță de animal. Din motive necunoscute pentru părinți, calul s-a apropiat de micuță și i-a „smuls” căciula de pe cap. 

„În parc erau foarte multe persoane. Noi stăteam la un metru de acel gard, iar la un moment calul atât de brusc s-a năpustit. Copilul avea o căciulă de culoare roz, nu era o culoare pronunțată. Fetița era în brațe la mama ei. Noi am avut un șoc. Copilul a suferit un cucui”, susține tatăl fetiței.

Bărbatul spune că în urma incidentului s-a adresat imediat administrației grădinii zoologice.

„Noi am plecat la administrația zooclubului. Aceștia ne-am spus că astfel de cazuri la ei nu s-au mai înregistrat și au spus că vor izola acest cal. Peste un timp, când am mai trecut pe acolo, animalul era la locul lui. De parcă nimic nici nu s-ar fi întâmplat. Administratorul nu a făcut nimic pentru ca asemenea cazuri să nu se mai repete. Ne-am gândit să scriem o plângere la poliție, dar nu avem încredere în oamenii legii”, a mai adăugat bărbatul.

Potrivit administrației grădinii zoologice din Bardar, imediat după incident animalul a fost izolat, iar a doua zi au fost chemați muncitorii pentru a instala al doilea gard de protecție. Diana Rotaru, administratoarea grădinii zoologice, spune că reacția animalului a venit după ce a zărit un detaliu la caciula copilei. 

„A fost o provocare pentru el pentru că nu i-a plăcut căciula fetiței. Fetița avea o căciulă cu un mot, ceea ce pentru el este ceva neobișnuit. De aceea eu pe teritoriu nu permit să fie persoane cu baloane, jucării, trotinete, pentru că pentru animale asta este o provocare, o frică. Peste tot în zooclub este menționat că vizitatorii să nu se apropie prea aproape de animale. Mai era acolo un copil care punea mâncarea pe gard. Nici asta nu este corect. Animalul în orice secundă poate reacționa diferit. (...) Eu cu acest cal am fost și la Moldexpo, noi cu acest cal plimbăm nunțile în Chișinău”, susține Diana Rotaru.

Reprezentanții grădinii zoologice au declarat că animalul ar urma să mai fie izolat încă câteva zile, timp în care se va finaliza lucrările de montare a gardului dublu.