mamaplus

O fetiță de 8 ani a fost abuzată sexual de către un bărbat în vârstă de 30 de ani

-
//
05.04.2022

Un bărbat de 30 de ani a fost condamnat la opt ani închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, fiind învinuit de acțiuni violente cu caracter sexual săvârșite asupra unei fete de opt ani, în vara anului 2021.

„Judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptei indicate în rechizitoriu”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

În aceste condiții, conform normelor legale, bărbatul a beneficiat de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege. Pe parcursul efectuării urmăririi penale, acesta s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură menținută până când sentința va deveni definitivă.

Procurorii consideră că sentința emisă de prima instanță este prea blândă și urmează să o conteste cu apel, în termen de 15 zile. Acuzatorii cer aplicarea unei pedepse mai aspre sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani. Sentința motivată urmează a fi pronunțată la data de 15 aprilie.