mamaplus

O fetiță de 6 ani din Sîngerei a fost violată doi ani la rând de unchiul său

-
//
30.11.2021

Un tânăr de 25 de ani din raionul Sîngerei a fost condamnat la închisoare pentru violul unei fetițe de doar șase ani. În luna noiembrie, judecătorii au decis că acesta își va petrece următorii 20 de ani după gratii. Potrivit poliției, din anul 2015 până în anul 2017, bărbatul a săvârșit cu fiica minoră a surorii sale mai multe acte sexuale în formă perversă. Acestea aveau loc sistematic, deși individul știa că victima este minoră.

„Cazul a devenit cunoscut abia peste patru ani după comiterea faptelor infracționale, din motiv că victima, acuzând probleme de sănătate, fiind examinată medical, s-a depistat că problemele de sănătate care le are, sunt rezultatul întreținerii relațiilor sexuale, și la întrebările părinților, minora a povestit despre abuzurile la care a fost supusă”, au declarat reprezetanții Procuraturii Sîngerei.

În cadrul urmăririi penale, bărbatul și-a negat vina, ca ulterior, în cadrul cercetării judecătorești, să recunoscă integral vinovăția. Mai mult, în cadrul audierilor, tânărul a recunoscut faptul că, de câteva ori, a întreținut relații sexuale cu victima chiar în prezența fratelui acestuia, la fel minor.

„Prin dispozitivul sentinței din 26 noiembrie 2021, abuzatorului i-a fost stabilită o pedeapsă de doar 20 de ani, iar prejudiciul moral solicitat de reprezentantul părții vătămate în sumă de 400 de mii de lei a fost admis parțial, fiind obligat să restituie doar 200 de mii de lei. Procuratura raionului Sîngerei consideră sentința ilegală și o va ataca cu apel la Curtea de Apel Bălți”, au mai declarat oamenii legii.

Sentința motivată va fi pronunțată public la 22 decembrie curent.