mamaplus

O fetiță de 2 ani a murit după ce a luat E.coli în vacanța la all inclusive din Turcia

-
//
23.06.2022

O fetiță de 2 ani a murit după ce a luat E.coli în vacanța unde se afla cu părinții. Copila s-a îmbolnăvit în timp ce se afla în Turcia şi a ajuns la spital, infectată cu E.coli. În doar 11 zile, starea fetei s-a agravat cumplit, iar după ce a stat o vreme în comă indusă, micuța a murit.

Micuța Allie Birchall era cu părinții săi în Turcia când ar fi contractat infecția bacteriană cu E.coli – cea care, într-un final, a şi ucis-o. Familia îndoliată varsă lacrimi amare după dispariția „prințesei” lor, aşa cum o alintau cu toții.

Întorşi în Atherton, Marea Britanie, aceştia povestesc în instanță cum s-au petrecut evenimentele dramatice. Totul a început pe 23 iulie 2019, când au ajuns în Turcia pentru o vacanță all inclusive la care visau de mult timp, relatează Mirror.

Patru zile mai târziu, primele simptome îngrijorătoare îşi făceau deja apariția. Copila acuza dureri mari, crampe stomacale, avea diaree şi vărsături. Iar în 11 zile soarta ei părea deja decisă. Deşi medicii nu erau optimişti că şi-ar putea reveni, au luptat cu toții pentru viața lui Allie. Fără succes, însă.

„Avea o formă unică de Escherichia coli (E. coli). Cel mai probabil, se îmbolnăvise în Turcia, dar ne e imposibil să ştim exact cum s-a putut întâmpla una ca asta”, a declarat procurorul, la procesul din Manchester.

Allie avea nevoie inclusiv de dializă, iar medicii erau îngrijorați că, pe lângă rinichi, şi creierul copilei a fost puternic afectat. Pe 1 august, fetița a intrat în comă indusă. Doar două zile mai târziu, familia a decis să o deconecteze de la aparate, sfâşiată de rezultatul analizelor şi radiografiilor care le-au spulberat şi ultima speranță că ar mai putea auzi vreodată râsul copilei.

Aproape trei ani mai târziu, părinții lui Allie încă tânjesc să afle răspunsurile la întrebările care le tulbură somnul. Ce s-a întâmplat cu fiica lor? De asemenea, speră ca alți copii să nu treacă prin acelaşi calvar ca micuța lor, a cărei viață a fost răpită în cel mai crud mod cu putință.

mamaplus