mamaplus

O fetiță de 2 ani are miopie severă din cauza telefonului mobil

-
//
03.01.2020

Chiar daca trăim în epoca tehnologiei și este foarte greu să îi ținem la distanță pe micuți de telefoane și tablete, părinții trebui să stabilească totuși niște limite în ceea ce privește petrecerea timpului copiilor în fața ecranelor, deoarece acestea pot fi foarte periculoase.

O fetiță în vârstă de 2 ani suferă de miopie severă din cauza statului excesiv pe telefonul mobil. Părinții micuței au lăsat-o să folosească telefonul încă de la vârsta de 1 an, pentru că doar așa fetița "tăcea" și era liniștită.

Acum, fetița trebuie să poarte ochelari, pentru a putea vedea. Această întâmplare a avut loc în provincia Jiangsu, în China. Potrivit Daily Mail, la un an după ce a folosit zi de zi telefonul mobil, părinții fetiței au observat că aceasta a început să se încrunte și să apropie foarte mult telefonul de ochi pentru a vedea ecranul.

După o examinare oftalmologică, specialiștii au diagnosticat-o pe micuță cu miopie severă. Medicii spun că acest diagnostic este ireversibil și ar putea să se înrăutățească atunci când copilul va crește.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca micuții cu vârsta sub 1 an să nu fie expuși în fața ecranelor și a monitoarelor. Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani pot petrece maxim o oră pe zi în fața ecranelor. Într-adevăr, cazul micuței din China este unul nefericit, însă servește ca o lecție. Copiii nu trebuie să folosească telefonul mobil prea mult timp și, dacă se poate, trebuie evitat cât mai mult posibil.