mamaplus

O fetiță de 12 ani a fost vândută de părinții ei contra sumei de 4.000 de euro

-
//
15.04.2021

O româncă de 12 ani a fost salvată de polițiştii spanioli, după ce părinții ei au vândut-o unei alte familii de români pentru 4.000 de euro. Ancheta în acest caz a fost demarată la începutul lunii martie, când reprezentanții şcolii unde învăța copila au început să se îngrijoreze în legătură cu numărul tot mai mare de absențe înregistrat în dreptul fetei.

Conform El Pais, pentru că părinții fetei nu au putut oferi detalii în legătură cu absența acesteia de la şcoală, reprezentanții unității de învățământ din Cordoba au sesizat Poliția. Iar după o anchetă care a durat aproximativ o lună, polițiştii spanioli au descoperit-o pe copilă la o altă familie de români din oraşul La Coruna.

Oamenii legii au preluat-o pe micuță şi, după un control medical, efectuat pentru a se stabili dacă aceasta a fost supusă unor agresiuni fizice sau de natură sexuală, au lăsat-o pe fată în grija unor specialişti în protejarea minorilor. Ancheta a scos la iveală faptul că părinții fetei au vândut-o pe micuță pentru 4.000 de euro, aceasta fiind, practic, cumpărată de o familie care intenționa să o mărite cu fiul lor.

Atât părinții româncei vândute cât şi o rudă a lor, care a intermediat afacerea, au fost arestați, soarta lor urmând să fie decisă de magistrații unui tribunal din Cordoba.