mamaplus

O fetiță de 11 ani, care a cunoscut un tânăr pe internet, a fost determinată să fure din casă pentru el

-
//
09.02.2024

Poliţiştii din Botoşani au deschis o anchetă penală în cazul unor tineri care ar fi determinat o fetiţă de 11 ani să le ofere diferite sume de bani şi bunuri de valoare, care erau sustrase de acasă, potrivit IPJ.

mamaplus

Potrivit acestora, fata ar fi cunoscut un tânăr pe reţelele de socializare, iar acesta ar fi minţit că are diferite probleme personale şi ar fi convins-o pe minoră să îi ofere diferite sume de bani şi bijuterii din materiale preţioase.

„Din cercetări, a reieşit faptul că în cursul lunii ianuarie a.c., minora a cunoscut un tânăr pe o reţea de socializare şi a purtat conversaţii cu acesta, prin intermediul cărora ar fi fost determinată să îi ofere, în mai multe rânduri, bani.

Pe motiv că are diverse probleme personale, tânărul a solicitat şi primit bani şi bunuri de valoare de la aceasta. În cursul zilei de 8 februarie a.c., tânărul a contactat minora şi prezentându-i ca fiind adevărate, fapte minicinoase, i-a solicitat acesteia bani şi bunuri din metale preţioase, stabilind un loc de întâlnire pentru a intra în posesia lor", au precizat oficialii IPJ Botoşani.

Bunica fetei a sesizat Poliţia după ce a observat că din casă lipsesc bunuri şi bani.

"Imediat după întâlnirea cu minora, a fost oprit în trafic un autoturism, în care se aflau trei tineri, din comuna Albeşti, iar asupra acestora a fost găsită o bancnotă de 50 de euro, o bancnotă de 500 de lei şi bijuterii din metal preţios, bunuri oferite de minoră", au transmis poliţiştii din Botoşani.

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune. Tinerii anchetaţi de poliţişti au vârste între 16 şi 23 de ani.

Sursa