mamaplus

O fetiță de 10 ani, cu părinți surdomuți, a sunat la 112 pentru a-și salva fratele

-
//
14.02.2022

Conversația dintre copila de 10 ani din Oradea, România, și operatorii 112 cărora le-a cerut ajutorul, a fost dezvăluită de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Încrezătoare și stăpână pe sine, fetița le-a spus operatorilor care este starea de sănătate a fratelui ei, informează Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Întrebată despre părinții săi, fetița a dezvăluit că aceștia sunt persoane cu deficiențe de auz și vorbire. După ce operatoarea i-a făcut legătura cu serviciul de ambulanță, ea a reușit să ofere toate informațiile necesare.

„Alo, bună ziua. Fratelui meu îi este rău, este palid și a vărsat de două ori”, a spus fetița, în momentul în care operatorul a întrebat-o ce urgență are.

După ce a precizat că fratele ei are 11 ani, iar ea 10 ani, fetița a fost întrebată dacă părinții lor sunt sau nu acasă.

„Da, dar sunt surdomuți”, a venit rapid răspunsul fetiței.

În acel moment operatorul a anunțat-o să nu închidă pentru că îi va face în cel mai scurt timp legătura la ambulanță.

„Responsabilitatea nu vine neapărat odată cu vârsta. Uneori, vine din nevoia de a-i ajuta pe cei dragi aflați în pericol. Apelul este dovada actului necondiționat de angajament luat de un copil de 10 ani pentru a-și salva fratele. Decizii mari chiar și pentru cei mici”, au conchis cei de la STS.