mamaplus

O femeie și-a pierdut viața după ce i s-a permis să nască natural deși era contraindicat

-
//
22.03.2023

O femeie a murit după ce a adus pe lume cel de-al doilea copil, după ce medicii i-au permis să nască natural deși nu avea voie datorită stării de sănătate.

mamaplus

Lucy Howell a născut-o prima oară pe fiica cea mare, Rosie, printr-o operație cezariană. Apoi a avut nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a grăbi vindecarea cicatricilor.

Femeia și-a dorit ca a doua naștere să fie naturală

Cu toate acestea, ea a murit după ce a suferit complicații în timpul nașterii celui de-al doilea copil, Pippa, la Royal Hampshire County Hospital, Winchester, notează unica.ro, conform Mirror.

În urma anchetei, s-a aflat că Lucy a suferit o embolie a lichidului amniotic (AFE) și o ruptură a uterului în timpul nașterii.

Deși fiica ei a supraviețuit, Lucy a murit la scurt timp după ce a născut.

Anchetatorii încearcă acum să descopere dacă Lucy ar fi supraviețuit în cazul în care i s-ar fi sugerat să aleagă tot o operație de cezariană, ca și în cazul primei nașteri.

Medicul ginecolog Dr. Khazali a spus că a tratat-o ​​pe femeie după prima naștere deoarece o parte a operației de cezariană nu se vindeca.  

După aceea, femeia și-a exprimat dorința de a avea un al doilea copil și l-a întrebat pe medic dacă ar fi posibilă o naștere normală.

Unul dintre medicii care au consultat-o a spus că a fost dorința ei să nască natural

Dr. Khazali a spus: „Îmi amintesc că am avut o conversație aprofundată cu ea în care i-am explicat că nu mai sunt un obstetrician practicant, dar dacă aș fi, aș sfătui să facă o cezariana.

Cu toate acestea, acest lucru nu este în concordanță cu gândirea și sfaturile actuale. Există puncte de vedere diferite.

Dacă ai întreba 100 de obstetricieni, cei mai mulți ar spune că ar prefera să facă o cezariana în cazul lui Lucy. Însă dacă cineva este dornic să aibă o naștere normală, atunci trebuie să o facă doar cu condiția a știi care sunt riscurile.’

Medicii legiști au spus că Dr. Khazali ar fi trebuit să anunțe medicul ginecolog al femeii de intervenția făcută după prima cezariană. Ancheta autorităților este în plină desfășurare pentru a afla cine este vinovat pentru moartea femeii.