mamaplus

O femeie și-a lăsat bebeluşul să moară de foame în pătuț, în timp ce petrecea alături de prieteni

-
//
14.06.2021

Ani grei de închisoare pentru o mamă care și-a lăsat copilul să moară de foame, în timp petrecea liniştită alături de prietenii săi. Patru zile a stat femeia din Rusia în stare de ebrietate. Bunica a fost cea care a intrat în alertă atunci când şi-a dat seama că nu mai ştie nimic despre mamă sau copii.

Olga Bazarova, în vârstă de 25 de ani, ieșea la petrecere cu prietenii ei, în timp ce fiul ei de 11 luni murea de foame, în pătuțul său, potrivit datelor puse la dispoziție de un tribunal din Rusia. Mamă a trei copii, femeia și-a lăsat bebelușul împreună cu fiica de trei ani, care, printr-un miracol, a supraviețuit. Pe fiul de 7 ani, dintr-o relație anterioară, îl lăsase în grija unuia dintre prietenii ei.

Copilul și bebelușul au fost descoperiți de bunica lor, patru zile mai târziu, după ce nu a putut să o contacteze pe mamă. Potrivit surselor judiciare, cel mic a fost găsit mort în pătuțul său, în timp ce sora lui era la un pas de moarte.

Bunica îngrozită a chemat o ambulanță. Paramedicii au reușit să o stabilizeze pe copilă. A fost dusă de urgență la terapie intensivă în stare critică, cu o subnutriție severă. Bebeluşul nu a mai putut fi salvat.

Ani grei de închisoare şi decăderea din drepturile părinteşti

În timpul întrevederilor judecătorești, mama ar fi mărturisit că a lăsat copiii singuri în apartament. Bazarova a declarat că regretă gestul făcut și neagă orice intenție de a ucide bebeluşul. Mama susține că nu putea prevedea că bebelușul va muri, în ciuda faptului că nu mai existau alimente acasă.

Un procuror al regiunii Chelyabinsk, Vladimir Kislitsin, a declarat: ”Mama și-a lăsat fiica de trei ani cu frigiderul gol. Nu s-a găsit mâncare pentru bebeluși în apartament.” Olga a fost acuzată pe 7 iunie, pentru uciderea unui minor. Ea a fost condamnată la 14 ani de închisoare și i-au fost luate drepturile părintești. Potrivit presei locale, copiii au fost plasați într-un orfelinat, în condițiile în care tatăl fetei ar săvârşi de asemenea o sentință în închisoare.