mamaplus

O femeie a născut pe trotuar, în fața unui spital, după ce a fost refuzată de medici

-
//
02.08.2023

Caz revoltător în România. O tânără de 24 de ani a născut pe trotuar, chiar în curtea spitalului Municipal Urziceni, din județul Ialomiţa. Femeia se prezentase la camera de primiri urgențe, însă, nu a fost primită, pe motiv că nu ar mai fi locuri libere.

mamaplus

Chiar în timpul în care femeia aducea pe lume o fetiță perfect sănătoasă, un bărbat filma scenele ireale pe care le-a postat pe rețelele de socializare. Ulterior, imaginile au ajuns virale, au revoltat o țară întreagă și au ajuns și sub privirile autorităților.

Întinsă pe trotuar, femeia a născut cu ajutorul unui cadru medical de la echipajul SAJ Ialomița, pe nume Gabriela Dobra. Mama, care venise în travaliu la spital și fusese refuzată, și-a adus fiica pe lume fără probleme, chiar dacă nu a avut deloc condiții firești.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a cerut demiterea conducerii Spitalului din Urziceni, scrie Hotnews.

De partea cealaltă, conducerea spitalului spune că femeia și aparținătorii au părăsit Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU), fără să aștepte venirea ambulanței care fusese chemată de o asistentă.

„Asistenta care era în triaj a văzut despre ce e vorba, a sunat la 112, a pierdut 5 minute să roage să vină ambulanța pentru că persoana e posibil să nască. Cât a durat să facă documentele, pacienta și aparținătorii au ieșit din CPU. Am văzut pe camere. Asistenta le-a spus că urmează să vină ambulanța, să vină în CPU. Asistenta le-a făcut semn să se întoarcă. A venit ambulanța, nu a intrat pe rampă. Au venit la poartă și au făcut filmările. Se poate vedea că ambulanța nu a trecut pe la poarta CPU”, a explicat conducerea spitalului, precizând că unitatea nu are linie de gardă pentru ginecologie, ci doar interne, pediatrie și chirurgie.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a catalogat drept „grav” cazul de la Urziceni și a cerut demisia sau demiterea managerului.

„Cred că o demisie de onoare sau o demitere a managerului de către primarul din Urziceni este și morală, și potrivită. Avem aceste spitale ca să acordăm asistență medicală. Faptul că nașterea a descurs bine și mama și copilul sunt bine arată că nașterea se putea realiza în interiorul spitalului cu ajutorul personalului care era prezent acolo”, a spus ministrul.