mamaplus

O femeie a născut la bordul unei aeronave, ajutată de pilot. Copilul a fost poreclit „Sky”

-
//
05.03.2024

În timpul unei călătorii în Thailanda, pilotul aeronavei iese din cabina de pilotaj pentru a asista la nașterea unui copil, scrie evz.ro.

mamaplus

Pilotul Jakarin Sararnrakskul are optsprezece ani de experiență și este tatăl unui copil. La bordul aeronavei VietJet pe care o pilota din Taipei, Taiwan, spre Bangkok, Thailanda, a avut loc o urgență.

Potrivit Viral Press, însoțitoarea de bord l-a informat pe pilotul Sararnrakskul că o femeie este în travaliu într-una dintre toaletele aeronavei, iar acesta a părăsit ulterior cabina de pilotaj.

După ce și-a lăsat copilotul de sex feminin să piloteze aeronava, Sararnrakskul s-a grăbit să ajungă la femeia însărcinată și a descoperit că aceasta era în travaliu activ.

În cei 18 ani de carieră, pilotul nu a mai fost pus într-o asemenea situație

În timp ce avionul se afla încă la mii de metri deasupra solului, Sararnrakskul a  ajutat femeie însărcinată să nască. . În cei 18 ani de când este pilot, Sararnrakskul nu a mai fost pus în această situație niciodată, și anume să ajute la nașterea unui copil.

mamaplus

Când avionul a aterizat în Bangkok, Thailanda, paramedicii erau pregătiți.  „Mă simt atât de mândru că am putut ajuta la aducerea lui pe lume.” S-a stabilit că mama și copilul erau în siguranță și în stare bună de sănătate. Sararnrakskul și-a exprimat mândria de a putea asista la naștere. El a spus despre băiatul nou-născut: „Va putea spune tuturor pentru tot restul vieții sale că s-a născut în aer”.

Potrivit lui Sararnrakskul, bebelușul a primit din partea echipajului porecla „Sky” (Cer), în semn de recunoaștere a nașterii sale turbulente și tumultoase în cer. Pilotul nu a precizat dacă avea sau nu pregătire medicală anterioară. El a continuat: „Mă simt atât de mândru că am putut ajuta la aducerea lui pe lume”.