mamaplus

O femeie a născut în ambulanță, în drum spre maternitate

-
//
13.02.2023

O femeie a născut în timp ce era transportată spre maternitate, în mașina ambulanței. Femeia se afla în a 38-a săptămână de sarcină, la a patra naștere.

mamaplus

Potrivit informațiilor, la data de 9 februarie 2023, la ora 03:37, la IMSP CNAMUP a fost înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei gravide în a 38-a săptămână de sarcină, care avea deja contracții și prezenta simptome de debut al nașterii, transmite unimedia.info.

„Astfel, la fața locului a fost trimisă o echipă de medici din cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Buiucani, care s-a deplasat imediat și a ajuns prompt la adresa solicitării în 7 minute.

În timpul deplasării la spital a început spontan nașterea, astfel venirea pe lume a nou-născutei a fost asistată în ambulanță. Femeia în vârstă de 37 de ani a adus pe lume o fetiță sănătoasă, cu o greutate de 3.000 g.

Datorită asistenței medicale acordate în timpul oportun de membrii echipei SAMU Buiucani, nașterea în ambulanță a decurs fără complicații.

Ulterior, lăuza și nou-născuta au fost predate în stare stabilă la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” pentru îngrijiri medicale corespunzătoare”, se arată în comunicat.