mamaplus

O femeie însărcinată și-a pierdut viața din cauza neglijenței medicilor: ”Îi spuneau să nu-și facă griji…”

-
//
14.12.2020

Un caz cutremurător a avut loc zilele trecute în familia unei femei de 29 de ani care urma să devină mama a doi copii, ea având acasă și o fetiță de 2 ani. Deși s-a adresat la timp la medic, femeia nu a primit un diagnostic corect și s-a stins din viață în sala de operații, familia ei acuzând medicii de malpraxis. Cu părere de rău, nici copiii nu au putut fi salvați, scrie ntv.ru.

Mama femeii decedate spune că sarcina a decurs fără probleme, însă în săptămâna 35 de sarcină au apărut durerile insuportabile de spate. Femeia, care era însărcinată cu gemeni fraternali a mers la spital, dar nu a primit un diagnostic clar, medicul ginecolog luând decizia de a-i administra picurători pentru ameliorarea durerilor.

Cazul a avut loc în orașul Mahacikala, din Republica Daghestan, Federația Rusă și a intrat în vizorul presei și al autorităților după ce mama lui Malikat Musaeva a făcut publică atitudinea neglijentă a medicilor față de copila și nepoții săi decedați.

”În ziua aceea ea se simțea foarte rău, iar duminică a refuzat să-mi vorbească. Nu ridica receptorul, pentru că nu putea scoate un cuvânt. I-am spus să cheme urgent asistentele medicale, însă ele nu au făcut nimic și îi spuneau că nu trebuie să-și facă griji...”, povestește Zada Musaeva, mama femeii decedate.

Starea ei se înrăutățea semnificativ, iar în a treia zi a încetat să simtă și mișcările fetale. La ecografie s-a aflat că inima unuia dintre gemeni a încetat să mai bată și în acel moment medicii au decis să facă o intervenție chirurgicală de urgență. Cu părere de rău, era prea târziu. Al doilea copilaș a murit în timpul cezarienei, iar o săptămână mai târziu s-a stins din viață și mama lor.

„Fata mea a stat în spital două zile, rugându-i pe doctori să facă ceva și nimeni nu a ajutat-o cu nimic. Chiar și din saloanele vecine veneau femei care îi implorau pe medici să o ajute pe Malikat. Ei spuneau că situația este sub control...”, mai mărturisește mama femeii.

Potrivit Ministerului Sănătății al Republicii Daghestan, pacienta ar fi suferit de insuficiență hepatică acută - o afecțiune gravă care presupune oprirea bruscă a funcționării ficatului. Pacientul poate fi salvat doar în cazul în care primește la timp un diagnostic corect. În cazul de față, medicii au ratat momentul.

Pe marginea acestui caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cei care se fac vinovați de decesul mamei și al copiilor vor fi pedepsiți cu privațiune de libertate de până la 3 ani.

mamaplus