O femeie însărcinată a chemat ambulanța. Operator 112: Luați un taxi

O femeie însărcinată a chemat ambulanța. Operator 112: Luați un taxi

-
//
18.06.2018

O femeie din capitală, aflată în a noua lună de sarcină se plânge că a solicitat ajutorul medicilor, după ce s-a simțit rău, însă operatorul de la 112 ar fi refuzat să trimită o ambulanță la domiciliul acesteia și a îndemnat-o să ia un taxi pentru a ajunge la spital, transmite Știri.md cu referire la protv.md

O femeie însărcinată a chemat ambulanța. Operator 112: Luați un taxi

Responsabilii de la serviciul pentru apeluri de urgență spun că au inițiat o anchetă, iar operatorul a fost înlăturat din funcție.

„- 112 ce urgență aveți?- Buna ziua, deci la mine au început scurgerile de ape în 38 de săptămâni de sarcină, încă de ieri, dar contracții nu vin. 

Ce fac în cazul de față, chem urgența? -În cazul de față ar fi bine să luați un taxi și să va apropiați la medicul care are grijă de sarcina Dvs”.

Înregistrarea telefonică ne-a fost oferită de Elena, care susține că totul s-a întâmplat pe data de 18 mai. Atunci ea a sunat la serviciul de urgență, după ce i s-a făcut rău.

 Elena NATACENCO: 

„Nu am fost întrebată de termenul sarcinii, nu am fost întrebată de alte simptome, nu am fost întrebată cum a decurs sarcina, a câta sarcina este, câți ani am, adresa de la domiciliu, numele absolut nimic”.

Pentru că operatorul nu a trimis o ambulanță la ea acasă, femeia, aflată la a treia sarcină, a decis să cheme un taxi, așa cum i s-a spus. 

Nu i-a reușit să găsească o mașină, așa că a mers singură la spital.

„Am mers la spital ferice că au fost oameni adecvați, care nu au luat ca un moft al meu uite am venit, am fost verificată, am fost trimisă la uzi”. 

Responsabilii de la Spitalul Municipal Numărul 1 din Capitală ne-au confirmat că femeia a ajuns singură la ei pe data de 18 mai. 

Alina BEJAN, Vicedirectorul Spitalului Clinic Municipal nr.1: 

„Într-adevăr, pacienta s-a adresat de sine stătător la noi în instituție. La noi instituția i-a acordat asistență medicală necesară și pacienta a rămas satisfăcută și externată în stare satisfăcătoare la a treia zi”.

Solicitați de sursa citată, responsabilii de la 112 ne-au spus că totul a fost o greșeală a operatorului.

Carolina SCLIFOS, Șefa Direcției preluare apeluri 112: 

„Regretăm foarte mult celor întâmplate, ne cerem scuze în fața doamnei care a sunat la 112 și cu doamna s-a discutat în așa mod. Serviciul 112 a inițiat o anchetă de serviciu pe cazul dat s-a discutat cu operatorul”.

În perioada în care se desfășoară ancheta, operatorul a fost înlăturat din funcție. Serviciul unic pentru apeluri de urgență a fost lansat acum câteva luni. 

La numărul 112 pot fi alertați simultan medicii, pompierii și poliția.

Sursa: stiri.md