mamaplus

O femeie a fost condamnată la închisoare: A ironizat moartea unui bebeluş israelian

-
//
06.12.2023

O femeie a fost condamnată la Paris la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru apologia terorismului, după ce a apărut într-un video postat online în care a ironizat moartea unui bebeluş israelian în legătură cu atacul Hamas.

mamaplus

„Într-un video, publicat la începutul lunii noiembrie pe contul său de Instagram, Warda A. a avut o atitudine favorabilă asupra evenimentelor cu caracter terorist şi a autorilor acestora”, a precizat instanţa, transmite stirileprotv.ro.

„Vom face, evident, recurs", a reacţionat avocatul inculpatei, Ilyacine Maallaoui.

În postarea video, femeia a comentat o informaţie prezentată de un salvator israelian, potrivit căreia un bebeluş ar fi fost introdus într-un cuptor de membrii Hamas în timpul atacului sângeros din 7 octombrie. 

Această informaţie nu a fost confirmată de autorităţile israeliene.

„De fiecare dată când dau peste povestea bebeluşului care a fost băgat în cuptor, mă întreb dacă ei au adăugat sare, piper (...), cimbru?", le-a spus femeia în video celor circa 9.000 de urmăritori ai săi.

În timpul procesului, ea a recunoscut că s-a exprimat cu „puţină ironie" şi că a fost "stângace", dar a respins orice intenţie de provocare. 

Ea a explicat că nu crede că un bebeluş ar fi putut fi băgat într-un cuptor şi că a vrut doar să denunţe o „propagandă" şi o „manipulare mass-media".

Potrivit instanței pe lângă pedeapsa cu închisoarea, inculpata va trebui să urmeze un curs de cetăţenie pentru a i se impregna valorile Republicii.

Ea va trebui, de asemenea, să plătească 1.000 de euro despăgubiri şi 500 de euro cheltuieli de judecată fiecăreia dintre cele şase asociaţii de luptă împotriva rasismului şi a antisemitismului devenite părţi civile în proces.