mamaplus

O femeie din Sângerei, infectată cu COVID-19: în loc de carantină, a dat petrecere de ziua ei

-
//
20.03.2020

În orașul Sângerei a fost raportat primul caz de infectare cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre o femeie de 59 de ani, care a revenit pe 16 martie din Marea Britanie. Mai mult, înainte de a-i apărea primele simptome, femeia a organizat și o petrecere cu ocazia zilei sale de naștere. Aceasta a vizitat și la un salon de frumusețe din oraș, intrând astfel, în contact cu mai multe persoane.

Primarul orașului Sângerei a declarat că autoritățile au identificat cel puțin 21 de persoane cu care aceasta ar fi intrat în contact.

„Miercuri i s-a făcut rău, a chemat ambulanța. Medicii au transportat-o la Chișinău. Ieri seara am primit această veste, cu părere de rău. Sperăm să fie primul și ultimul caz în Sângerei. Rezultatul testelor pentru coronavirus a fost pozitiv. Noi am identificat cercul de persoane cu care a contactat pacienta. Este vorba despre 21 oameni”, susține primarul orașului.

În același timp, Covaliov a mai dezvăluit că două persoane dintre cele cu care a intrat în contact femeia au fost, de asemenea, transportate la spital cu simptome de COVID-19. Deocamdată nu este clar dacă acestea au fost sau nu contaminate.

Cert este că, odată revenită din Marea Britanie, femeia și-a sărbătorit ziua de naștere, ocazie cu care a mers și la o frizerie din oraș.

Medic de profesie, primarul orașului Sângerei a spus că, fiind conștient de seriozitatea virusului, acesta a fost printre primii care au dispus închiderea pieței din localitate. 

În urma acestui caz, a fost luată hotărârea de a institui stare de carantină în orașul Sângerei. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale de la Sângerei.