mamaplus

O femeie din Dondușeni, condamnată la închisoare, după ce a traficat o mamă minoră de 17 ani

-
//
25.10.2022

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a demonstrat în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani vinovăția unei femei, de baștină din Dondușeni, privind comiterea infracțiunii de trafic de copii prin exploatare sexuală, informează replicamedia.md.

Învinuita și-a cunoscut victima, care avea și copil mic la întreținere, în noiembrie 2021, în Chișinău. Potrivit datelor din dosar, aceasta nu se angajase oficial la un loc de muncă așa cum buletinul de identitate era la mama sa, cu care a întrerupt comunicarea. Mai mult, salariul primit în calitate de bucătar la vârstă minoră nu-l considera suficient ca să poată să-și întrețină copilul; iar pe de altă parte, învinuita i-a promis victimei obținerea unui câștig financiar impunător în urma prestării serviciilor sexuale.

Astfel, aceasta a profitat de vârsta fragedă a tinerei (17 ani), nevoile financiare stringente, lipsa unui loc de trai pentru tânăra mamă cu copil și, deci, recrutat-o să presteze servicii sexuale. Mai mult decât atât, aceasta a supus-o și presiunilor psihologice și violenței fizice, îndeosebi atunci când victima refuza să presteze în continuare servicii sexuale, inclusiv din motive de sănătate (ulterior a devenit necesară și spitalizarea acesteia).

Astfel, aceasta a adăpostit-o în patru apartamente din Chișinău, timp de cinci luni, închiriate la prețuri stabilite pentru durate de 24 de ore, pe care de multe ori însăși victima era nevoită să le achite, din banii obținuți în urma prestării serviciilor sexuale. Acolo erau asigurate vizitele clienților identificați pe platformele online de publicare a anunțurilor; iar mai mult de jumătate din banii obținuți și i-a însușit învinuita.

Urmare a informațiilor operative, infracțiunea de trafic de copii comisă de către învinuită a fost deconspirată, iar aceasta a fost reținută și plasată în arest preventiv, la solicitarea procurorilor PCCOCS. Ulterior investigațiilor și măsurilor de urmărire penală, învinuita și-a recunoscut vinovăția, iar Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a condamnat-o la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de șase ani și opt luni.