mamaplus

O femeie din Cahul, către cei care ignoră regimul de carantină: ”Oare e atât de greu să stai în casă lângă cei dragi?”

-
//
20.03.2020

„De ce eu mi-am izolat copilul, fiind nevoită să stau departe de ea şi să îi duc dorul, pentru că munca mea înseamnă interacțiunea permanentã cu mulți oameni?”. Este întrebarea retorică pe care și-a pus-o, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, Cristina Ciobanu, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Cahul.

Femeia s-a declarat dezamăgită de lipsa de responsabilitate a persoanelor care nu respectă regimul de carantină punând, astfel, în pericol nu doar propria viață ci viața celor cu care comunică și interacționează.

„În timp ce medicii, polițiştii, pompierii, farmaciştii şi vânzătorii din magazinele alimentare, stații peco, etc - merg la muncă pentru a asigura cât de puțin starea aceasta de agonie în care ne aflăm la nivel mondial, situația aceasta de pericol eminet pentru mine, tine şi cei dragi nouă - Tu mergi la plimbare în stradă, mergi la picnic, dai o fugă în parc sau la un prieten. Mă întreb: „De ce?”, a scris polițista.

Femeia a adăugat că în condițiile în care munca sa presupune multă interacțiune cu oameni diferiți, s-a văzut nevoită să-și izoleze fiica departe de casă:

„Sau domnul doctor, care după tura de servici nu îşi poate îmbrățişa copiii, soția din frica de a nu fi deja infectat şi el fiind supus acestui risc zi de zi. Sau carabinierii, polițiştii de patrulare care sunt mereu în stradă pentru a vă îndemna, susține şi preveni. Păi atunci când atâta lume se jertfeşte pentru Tine, mă întreb ,,- Oare e atât de greu să stai în casă lângă cei dragi sufletului? Chiar nu poti face o temă cu fiul tău, ori o tortă cu fiica, or citeşte o carte cu o cană de cacao. Oare timpul cu familia pe care îl cerşeam adiniauri a devenit acum o povară sau e încă o şansă pentru omenire?".