mamaplus

O femeie de 54 de ani a devenit mamă pentru a doua oară

-
//
22.03.2023

Ea are 54 de ani, el 64 de ani, pensionarii au devenit părinți pentru a doua oară. Copilul s-a născut prin procedura de fertilizare in vitro. Băiatul este sănătos și a fost deja externat din spital împreună cu mama sa.

mamaplus

Evenimentul a avut loc într-o familie din Kazahstan. Canalul Telegram „Sputnik-Kazahstan” relatează că un copil cu o greutate de 4510 de grame s-a născut în Spitalul Central Ordabasy din Turkestan, prin operație cezariană.

Mama este medic de profesie. „Sunt foarte fericit că eu și soția mea avem un fiu. Bucuria mea este nemărginită! L-am numit Nurmukhamed. Mă simt de parcă sunt cu câțiva ani mai tânăr. În ciuda faptului că am 64 de ani, se pare că nu mă voi sătura niciodată de zgomotul copiilor, dimpotrivă, sufletul meu va fi și mai fericit”, își împărtășește emoțiile Sarsen Bekmurat, tatăl.

Apropo, acesta nu este primul copil comun al cuplului. În urmă cu patru ani, în familie s-a născut o fiică. 

Spre deosebire de soția sa, Sarsen Bekmurat nu este doar tată, ci și bunic – copiii săi din prima căsătorie au devenit ei înșiși părinți. 

„M-am căsătorit la 39 de ani. Sarcina mea anterioară nu a avut succes. Mulți ani nu am putut concepe un copil. Este foarte greu să nu ai copii în familie. Atâția ani, ceva a lipsit din viața mea. Nu am înțeles ce este fericirea maternității. Apoi, eu și soțul meu ne-am hotărât asupra procedurii de inseminare artificială. După ce am promovat toate examenele medicale, am primit ”undă verde””, spune Sandigul Usenbay, mamă fericită în vârstă de 54 de ani.