mamaplus

O femeie de 40 de ani a născut un copil sănătos după o sarcină extrauterină

-
//
22.12.2021

Chiar dacă par a fi ireale, unele povești și experiențe ne fac să avem mai multă motivație și încredere în forțele proprii. Este și cazul unei femei în vârstă de 40 de ani care și-a dorit mult să devină mamă, însă acest lucru nu se întâmpla. La trei luni înainte de nașterea micuței sale, femeia a descoperit că este însărcinată și de aici a început adevărata ei aventură.

Mama fetiței recunoaște că nu a avut niciun simptom specific sarcinii și timp de șase luni burtica nu a crescut deloc. Rezultatul pozitiv de pe testul de sarcină le-a adus viitorilor părinți atât o mare bucurie cât și o mare provocare, pentru că la ultrasonografia de la 30 de săptămâni medicii nu au putut vizualiza fătul la nivelul uterului. Peste câteva săptămâni, după mai multe investigații, femeia a fost diagnosticată cu sarcină extrauterină.

Imediat după fertilizare, embrionul nu s-a atașat de peretele uterului, așa cum s-ar întâmpla într-o sarcină obișnuită, ci a ajuns tocmai în cavitatea abdominală.

”Doar datorită faptului că sub placentă se aflau numeroase vase sanguine, sarcina s-a dezvoltat în mod miraculos. Timp de 24 de ore am făcut toate investigațiile și am decis să efectuăm o intervenție chirurgicală de urgență. În toți cei 46 de ani de experiență în domeniu, nu am mai făcut așa ceva. Este al 19-lea caz în lume – mama și copilul sunt vii și sănătoși.”, a afirmat medicul ginecolog Pavel Efremov.

Intervenția a durat câteva ore, fiind implicați mai mulți specialiști în ginecologie și chirurgie. Riscul apariției unor complicații severe era destul de mare. După naștre, mama și fetița au petrecut câteva luni în spital, sub supravegherea medicilor. Femeia și-a revenit după intervenția chirurgicală complicată, iar fetița a avut nevoie de ajutorul medicilor neonatologi.

mamaplus