mamaplus

O femeie de 32 de ani, infectată cu COVID-19, a murit la trei săptămâni după ce a născut

-
//
09.11.2021

O femeie de doar 32 de ani, infectată cu noul coronavirus, a murit la aproape trei săptămâni după ce a născut. Bolnava nu era vaccinată şi nu avea alte patologii. Nenorocirea s-a produs la sfârşitul săptămânii trecute într-o familie din judeţul Suceava, România.

Purtătorul de cuvânt al spitalului în care a fost internată femeia, Dan Teodorovici, pacienta s-a internat cu sarcină la termen în data de 21 octombrie, având o formă moderată de COVID-19. După ce a născut, starea ei de sănătate s-a agravat. Ea a fost internată într-o primă fază în secție de Boli Infecțioase, fiind mutată apoi în Terapie Intensivă pentru că boala a evoluat într-o formă severă.

Femeia avea o saturație de oxigen de 60%.

Investigațiile medicale au arătat că plămânii acesteia au fost puternic afectați de boală. Din păcate, în cele din urmă, bolnava s-a stins din viață.

Medicul a declarat că femeia era nevaccinată şi nu avea alte patologii. Este a doua tânără infectată cu noul virus care moare la Spitalul Suceava, după ce aduce pe lume un copil, în valul patru al pandemiei.

Primul deces s-a înregistrat în luna octombrie. Este vorba despre o pacientă care s-a internat pe 29 septembrie, a născut şi apoi starea ei de sănătate s-a agravat, având nevoie de Terapie Intensivă pentru că plămânii erau puternic afectați. Ea s-a stins din viață trei săptămâni mai târziu. 

Există şi o veste bună. Medicii suceveni au reuşit să salveze o altă mamă infectată, care a ajuns în Terapie Intensivă după ce a născut. Este vorba despre o tânără care şi-a revenit în mod miraculos după ce a stat intubată timp de 10 zile. Bebeluşii celor trei femei sunt sănătoşi, nefiind afectați de COVID-19.