mamaplus

O femeie cu două utere a născut doi copii în două zile consecutive, după o sarcină rară de una la un milion

-
//
25.12.2023

O femeie cu două utere a născut de două ori, în două zile consecutive, după o sarcină rară de una la un milion. În total, femeia din SUA a fost în travaliu 20 de ore.

mamaplus

Kelsey Hatcher, de 32 de ani, a născut o fată marți și o a doua miercuri, la Spitalul universitar Alabama din Birmingham (UAB). Femeia a anunțat venirea pe lume a fiicelor ei pe rețelele sociale, mulțumind medicilor pentru profesionalism și dăruire, transmite Digi24.ro.

Cele două fete sunt gemene fraterne, cu zile de naștere diferite. Kelsey a spus că toate trei au ajuns deja acasă și se pot bucura de sărbători, deși inițial ea se aștepta să nască într-una din zilele de Crăciun.

Kelsey a afla la 17 ani că are uter dublu (uter didelphys), o anomalie congenitală rară care afectează 0,3% dintre femei. Șansele de a rămâne însărcinată în ambele utere erau extrem de mici.

Cazurile raportate la nivel mondial sunt foarte de rare. În 2019, un medic din Bangladesh a declarat pentru BBC că o femeie a născut gemeni la aproape o lună distanță, primul venind pe lume prematur.

Kelsey Hatcher a mai fost însărcinată de trei ori cu câte un copil. Și de data aceasta a crezut că are doar un copil, într-un uter, însă ecografia a arătat că exista un copil și în cel de-al doilea.

UAB a spus că sarcina a fost una fără probleme. Profesorul Richard Davis, care a supravegheat nașterea, a spus că fiecare copil s-a bucurat de „spațiu suplimentar pentru creștere și dezvoltare”.

Travaliul a fost indus la 39 de săptămâni. Primul copil a fost născut natural, pe 19 decembrie, în jurul orei 19:45, iar cel de-al doilea, prin cezariană, după mai bine de 10 ore, pe 20 decembrie, la ora 06:10.

Profesorul Davis a spus că fetele pot fi numite gemene fraterne – termen folosit atunci când fiecare copil se dezvoltă dintr-un ovul separat, fertilizat de un spermatozoid diferit.

„Până la urmă, au fost doi bebeluși în aceeași burtă, în același timp. Numai că au avut apartamente diferite”, a spus Davis.