mamaplus

O femeie a ajuns subiect de studiu pentru medici. Are două utere în care poartă câte un copil

-
//
13.11.2023

Un cuplu din Alabama a aflat că familia lor se mărește cu două persoane. Nimic anormal până aici. Doar că fiecare copil crește în propriul uter, scrie stirileprotv.ro.

mamaplus

Mama lor știa că are două organe de reproducere, dar nu s-a așteptat în niciun moment să poarte câte un copil în fiecare dintre ele. Cazul este atât de rar, încât medicii americani plănuiesc să facă un studiu pe baza lui.

Și-a lăsat medicul fără cuvinte

Kaley și-a lăsat medicul fără cuvinte la consultul care i-a confirmat sarcina. Cei doi embrioni se aflau, fiecare, în propriul său uter.

Shweta Patel, medic obstetrician: „(E un caz) foarte, foarte rar. Sunt obstetricieni care nu văd așa ceva în toată cariera lor”.

Surprins de veste a fost și soțul lui Kelsey, mai ales că cei doi au deja trei copii – de doi, patru și șapte ani.

Kelsey Hatcher, femeie cu două utere: „I-am zis că vom avea gemeni. Mi-a răspuns: ‘Minți’. I-am spus că îi zic adevărul”.

Femeia știa că are două utere, fiecare cu propriul col uterin, dar nu i-a trecut niciodată prin minte că ar putea să poarte câte un bebeluș în fiecare.

Richard Davis, medic obstetrician: „Trei la o mie de femei pot avea asta (uter dublu). Posibilitatea de a avea câte un copil în fiecare e ceva nebunesc”.

Shweta Patel, medic obstetrician: „Din punct de vedere medical, e un caz atât de rar, că nici nu știm cum să numim acești bebeluși, așa că le zicem gemeni”.

Până acum, sarcina a decurs normal. Provocarea va fi când unul dintre utere se va contracta, pregătind nașterea.

Richard Davis, medic obstetrician: „Va trebui să monitorizăm fiecare uter în parte, să vedem dacă au același ritm”.

Termenul nașterii e în jurul Crăciunului. Medicii spun că bebelușii, două fetițe, ar putea să vină pe lume în zile sau chiar săptămâni diferite.

Kelsey Hatcher, femeie cu două utere: „Am zis la ultima sarcină că nu mai facem copii. Și, deși suntem recunoscători pentru această binecuvântare, suntem convinși că punem punct aici”.