mamaplus

O familie din raionul Soroca îşi caută copilul, după ce a fost luat de autorități

-
//
12.04.2022

Doi părinți ajunşi la culmea disperării. Victor şi Tatiana Dascăl din satul Zastînca, raionul Soroca, de trei săptămâni îşi tot caută copilul. Potrivit lor, fetița în vârstă de 6 ani, ar fi fost luată forțat de către asistentul social, primarul din localitate şi polițistul de sector, care nu le-ar fi spus unde o duc. De altă parte, reprezentanții asistenței sociale din Zastînca declară că fetița a fost luată din familie din cauza lipsei condițiilor de trai și a fost plasată într-o familie de asistenți parentali, relatează Moldova 1.

Potrivit autorităților locale, familia Dascăl se află de mai mult timp la evidență ca familie social-vulnerabilă, iar copilul a fost plasat temporar într-o familie de asistenți parentali și se află în siguranță.

”Copilul dat a fost neglijat din punct de vedere alimentar, educational. Am discutat cu părinții și li s-a acordat un sprijin material pentru ca ei să îmbunătățească condițiile de trai. Dar, condițiile au rămas aceleași.„, susține Aliona Macnițchi, asistent social Zastînca.

Cuplul recunoaște că se confruntă cu lipsuri din cauza veniturilor modeste, deoarece în familie doar soțul are un loc de muncă. Soții au luat un credit pentru a procura o casă, iar acum sunt gata să facă acolo reparație.

Conform legii, fetița poate fi întoarsă înapoi în familia biologică doar dacă părinții îi asigură condiții adecvate de trai. Până atunci, ei își pot vizita copilul la asistentul parental după depunerea unei cereri către asistența socială din localitate.

mamaplus