mamaplus

O copilă de 15 ani din Căușeni a fost violată de concubinul mamei sale

-
//
19.01.2022

O minoră în vârstă de 15 ani a fost violată de către concubinul mamei sale, dar și ar fi întreținut relații sexuale cu alți bărbați, într-o localitate din raionul Căușeni. Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției refuză categoric să ofere informații cu privire la acest caz. Adolescenta ar fi fost violată în perioada lunii octombrie de către concubinul mamei sale, un individ în vârstă de 31 de ani.

Solicitată telefonic, Mariana Didenco, ofițerul de presă al IP Căușeni a confirmat existența unui asemenea caz, însă a reuzat categoric să ofere mai multe detalii despre caz. La întrebarea reporterului Deschide.MD, dacă bănuitul a fost reținut sau arestat, Didenco a declarat că: „Nu vă pot răspunde la această întrebare pentru că victima este minoră”.

Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea din cadrul PG, a declarat că în acest caz, la data de 25 noiembrie, a fost pornită o cauză penală pe numele concubinului mamei fetei, ultimul fiind reținut, iar ulterior arestat.

Cherpec a ținut să menționeze că recent, în luna Ianuarie, procurorii din Căușeni au mai pornit două cauze penale, după ce în cadrul audierilor s-ar fi că încă alți doi bărbați din aceeași localitate ar fi întreținut raporturi sexuale cu minora.

Potrivit primarului localității, minora face parte dintr-o familie social vulnerabilă, mama sa mai având la întreținere încă doi copii minori.