mamaplus

O copilă de 13 ani a fost violată de tatăl ei, iar cinci luni mai târziu a aflat că este însărcinată

-
//
15.07.2021

Mama copilei, o femeie de 41 de ani din județul Vaslui, România, a solicitat ajutor la Ambulanță după ce fiicei sale a început să i se facă rău. „Vomită și o doare burta”, anunța mama, fără să bănuiască că fiica sa ar fi însărcinată. Echipajul medical ajuns la fața locului avea să constate că, de fapt, copila era gravidă, sarcina fiind una avansantă. 

De îndată a fost anunțată Poliția.  Comunicarea cu fata a fost extrem de dificilă. Aceasta a mărturisit că a fost violată de tatăl ei în luna februarie. 

„Urmare a cercetărilor efectuate și a activităților de consiliere de care a beneficiat persoana vătămată, ar fi fost indicat un prezumtiv autor, un bărbat de 41 de ani. Minora a fost internată într-un centru al DGASPC Vaslui, pentru evaluare și consiliere psihologică. În cauză, a fost deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, Bogdan Gheorghiță. 

Copila a fost examinată medical, în urma investigațiilor stabilindu-se că prezintă o sarcină de 20 de săptămâni în evoluție.

Audiat de polițiști, tatăl acuzat de viol a negat că ar fi întreținut relații sexuale cu fiica sa.  Bărbatul este cercetat în libertate. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au emis un ordin de protecție provizoriu prin care tatălui i s-a interzis să se mai apropie de copilă.