mamaplus

O copilă, bătută de alte două adolescente într-un parc din Capitală: Ce spune Poliția

-
//
05.07.2023

O fată ar fi fost bătută de alte două adolescente într-un parc din Capitală. Cazul a avut loc în data de 30 iunie curent. 

mamaplus

Bătaia a fost filmată, iar imaginile au ajuns în mediul online, transmite Știri.md. 

„«- Mai faci?», o întreabă una dintre agresoare. «- Nu mai fac, promit, gata, gata», i-a răspuns victima”, se aude în imaginile video apărute.

În context, Poliția a anunțat că, în urma apariției imaginilor, Inspectoratul de Poliție Buiucani a înregistrat cazul la data de 30 iunie, după apelul primit la numărul unic de urgență 112. 

În cadrul măsurilor întreprinse, polițiștii au stabilit că totul s-ar fi întâmplat într-un parc din sectorul Botanica al Capitalei, în jurul orei 02:20.

De asemenea, oamenii legii au stabilit identitatea uneia dintre agresoare, care s-a dovedit a fi o minoră de 15 ani, plasată într-un Centru de plasament în situații de risc, pe care îl părăsește fără a înștiința responsabilii instituției.

În acest caz, victima s-a dovedit a fi o adolescentă de 17 ani dintr-un sat din Anenii Noi, care abandonează în mod repetat domiciliul. Aceasta a fost supusă examinării medicale.

Fetele implicate în acest caz (agresoarea și victima) urmează să fie audiate în prezența specialiștilor de resort, pentru a stabili motivul faptelor.

Pe caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele.

Unimedia a scris că agresoarea ar fi adolescenta care în luna februarie a bătut o altă fată într-un apartament din Capitală. 

Poliția a confirmat că una dintre agresoare, cea care s-a dovedit a fi o minoră de 15 ani, anterior a mai fost implicată în astfel de cazuri, iar imaginile de agresiune erau distribuite în mediul online.  

În context, Inspectoratul General al Poliției a sesizat în mod repetat administrația publică locală și instituțiile abilitate în asemenea cazuri, cu implicarea imediată a specialiștilor la soluționarea acestor abateri și amintește părinților despre necesitatea discuțiilor cu adolescenții pentru a nu fi tolerată violența.

Video aici!