mamaplus

O copilă a ars de vie în casă

-
//
23.08.2024

Un incendiu s-a produs ieri, 22 august, la Șoldǎnești. O minoră în vârstă de 13 ani a fost găsită carbonizată în casa în care locuia, după ce locuința a luat foc.

mamaplus

Potrivit purtătorului de cuvânt al IGSU, Liliana Pușcașu, cazul a fost înregistrat în după-amiaza zilei de 22 august, într-o gospodărie din localitatea Parcani, raionul Șoldănești. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 16:19, transmite Știri.md. 

La fața locului au fost îndreptate patru echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși la destinație, angajații IGSU au stabilit că locuința este cuprinsă de flăcări. În timpul intervenției în interiorul casei a fost depistat corpul carbonizat al minorei în vârstă de 13 ani. 

Din primele investigații s-a stabilit că fata avea dizabilități, iar în momentul producerii incendiului aceasta se afla singură, fără supravegherea maturilor. 

Incendiul a afectat bunurile materiale din locuință pe o suprafață de 63 de metri pătrați. 

Cazul este cercetat de organele de drept. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite. 

În acest context, IGSU îndeamnă oamenii care au în grijă minori să nu-i lase de unii singuri, pentru a evita situațiile de risc. 

De la începutul anului 2024, în Republica Moldova s-au produs 1.112 incendii în care și-au pierdut viața 63 de persoane, inclusiv trei minori.