mamaplus

O bară din metal s-a prăbușit pe terenul de joacă al unei grădinițe din capitală: „Dacă era un copil?”

-
//
31.03.2022

O bară de metal, ruptă de la etajul unei construcții, a căzut pe terenul de joacă al unei grădinițe din capitală de pe strada Andrei Doga 13/6. Camerele de supraveghere au surpins momentul căderii.

„Cât se poate de dat permisiuni la construcții neautorizate, construcții care pot distruge vieți, cât? Uitați-vă, noroc că este o cușcă, dar dacă era un copil? Eu mă adresez la toți, la autorități, primărie, arhitecți care au semnat, constructori, vă rog, fiți indulgenți, vă rog, nu ne distrugeți viețile! Construcția continuă, incidentul s-a întâmplat, iar contrucția continuă, nimeni nu se oprește, absolut deloc, deși aici era foarte clar spus: construcția nu poate avea loc deasupra unei grădinițe, care există pe acest teren deja de 13-14 ani. Aici e zonă rezidențială!”, a declarat jurnalista Oxana Iuteș, care a făcut public cazul.

Jurnalista mai spune că anterior această construcție a fost verificată de inspectori, iar ulterior lucrările au continuat.

„Acum să vă spun cea mai interesantă chestie, au venit tot felul de inspectori, au constatat și au plecat, iar construcția, lucările propriu-zise continuă (...) Într-o țară în care legea lucrează, lucrul ăsta nu se întâmpla, cel puțin erau să fie înghețate lucrările de construcție, dar lucrările continuă, pentru că trăim în Moldova”, a mai adăugat Oxana Iuteș.

Părinții acestei grădinițe au fost invitați la o discuție privind acțiunile care vor fi întreprinse în continuare, menționând că nu-și pot continua activitatea în aceste condiții.

Amintim că lucrările de construcție a blocului respectiv au început încă în luna februarie a anului trecut. 

mamaplus