mamaplus.md

Nume de copii interzise în anumite țări

-
//
30.01.2019

Fiecare părinte este liber să ofere copilului său ce nume dorește, cel puțin în teorie. În practică, această libertate este restricționată de diverse legi specifice, care iau în considerare motive care pot ține de demnitatea și până la motive culturale și istorice. Există unele state în care există restricții cu privire la nume din motive practice; din acest punct de vedere Constituția oferă un grad ridicat de autonomie părinților. 

mamaplus.md

Nume de copii interzise în unele țări:

  • Franța nu permite un nume asupra căruia tribunalul consimte că va conduce la o viață de umilințe. Personalul care înregistrează certificatul de naștere trebuie să informeze instanța locală, dacă observă un nume care ar dăuna intereselor copilului; instanța îl interzice dacă este de acord. Drept urmare, în Franța sunt interzise: Nutella, Strawberry (Căpșună), Daemon, Prince William și Mini Cooper.
     
  • Germania are o serie de reguli stricte cu privire la numele copiilor, inclusiv absența numelor care să nu fie neutre (fără gen), numelor de familie sub formă de prenume, denumirea de obiecte sau de produse, precum și nume care pot afecta negativ binele copilului și pot conduce la umilință. Nume interzise în Germania: Matti (din cauza confuziei cu privire la sex), Osama Bin Laden, Adolf Hitler, Kohl, Stompie.
     
  • Elveția are de asemenea o listă de reguli stricte, iar ofițerul care se ocupă de înregistrarea numelor este cel responsabil cu aprobarea. În general, dacă se consideră că numele dăunează bunăstării copilului sau poate fi ofensator către o terță parte, nu va fi aprobat. De asemenea, nu trebuie acordate nume de băieți fetelor și viceversa, nici personaje negative biblice, nici denumiri de branduri de locuri sau nume de familie sub formă de prenume. Sunt interzise numele: Judas, Chanel, Paris, Schmid, Mercedes.
     
  • În Islanda numele copiilor trebuie să se conformeze cu structura lingvistică și sistemul convențional de ortografie. Cu excepția situației în care ambii părinți sunt străini, aceștia trebuie să înscrie numele copilului în Registrul Național în decurs de 6 luni de la naștere; dacă nu se află pe lista de nume aprobate (1,853 nume de fete și 1,712 nume de băieți) trebuie să fie solicitată aprobarea de către un comitet special constituit. Aproximativ jumătate din numele înregistrate sunt respinse pentru încălcarea cerințelor stricte, precum terminații specifice islandeze, să nu intre în conflict cu structura lingvistică și să fie scrise conform regulilor islandeze de ortografiere (de exemplu, dacă un nume conține o literă care nu apare în alfabetul islandez cum sunt C, Q si W este intezis). Sunt interzise numele: Zoe, Harriet, Duncan, Enrique, Ludwig.
     
  • Danemarca permite doar nume de pe o listă deja aprobată, care înglobează aproximativ 7 000 de nume. Dacă numele pe care îl doresc părinții nu este inclus, este necesară permisiunea din partea departamentului special pentru nume din cadrul Universității Copenhaga și al Ministerului pentru Afaceri Ecleziaste. Sunt verificate mai mult de 1000 de nume anual, fiind respinse aproape 20%, în special din motive de ortografie. Sunt interzise numele: Jakobp, Ashleiy, Anus, Monkey, Pluto.
     

Citește continuarea aici.