mamaplus

Numărul divorțurilor este în creștere: Ce spun psihologii

-
//
22.07.2024

Tot mai puține cupluri aleg să spună „DA” în fața altarului, în timp ce numărul celor care divorțează este în creștere. Cel puțin asta o demonstrează datele Biroului Național de Statistică. Astfel, în 2023, pe de o parte, am avut peste 15 mii de căsnicii înregistrate, pe de alta, peste 9 mii de divorțuri.

mamaplus

Majoritatea căsniciilor se încheie nici la zece ani de relația. Datele mai arată că perioada de criză intervine de multe ori după cinci ani de căsnicie. Psihologii însă susțin că provocările încep și atunci când apar copii, transmite tv8.md.

Că tot mai mulți tineri preferă o relație fără obligații, o demonstrează informațiile Biroul Național de Statistică. Astfel, potrivit datelor, din 2021 până în 2023, numărul mareajelor a fost într-o descreștere continuă. Anul trecut, fiind înregistrate peste 15 000 de cupluri care și-au unit destinele în mod oficial, ar fi cu aproximativ cu 13,5 procente mai puțin decât 2022. 

De partea cealaltă a monedei, rămâne la valori înalte numărul divorțurilor. 

Astfel, în 2022 se înregistrează o ușoară scădere, ca în 2023 să fie din nou pe o linie ascendentă, fiind înregistrate 9 700 de divorțuri. Curios este faptul că multe din cupluri decid să se separe după o perioadă de cinci, acesta fiind anul de criză într-o relație. Iar mulți dintre bărbați ajung divorțați la 40 de ani, iar femeile la 38. 

„Toți vor să fie liberi, mai ales femeile și este foarte rău, nu știu de unde s-a luat această modă, dar e tare rău, sunt împotrivă la toate divorțurile.” 

„Ochii care nu se văd, se uită.- Credeți că distanța ar fi un motiv?- Bineînțeles, dar nu este singurul motiv care duce spre divorț.” 

Citește articolul întreg pe tv8.md.