mamaplus

Numărul cazurilor de viroze și gripă în școli și grădinițe, în scădere

-
//
20.02.2023

Un număr de 9.289 de cazuri de viroze și gripă s-au înregistrat în școlile și grădinițele din țară pe parcursul săptămânii trecute. Datele au fost prezentate astăzi de Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Cifrele sunt în scădere comparativ cu perioada 6-10 februarie, când au fost raportate circa 10.000 de îmbolnăviri, transmite MOLDPRES.

mamaplus

Astfel, din totalul cazurilor, 4513 au fost atestate în grădinițe și 4776 în instituțiile de învățământ primar și secundar.

De asemenea, timp de o săptămână s-au îmbolnăvit inclusiv 169 de pedagogi și 66 de angajați auxiliari ai instituțiilor de învățământ.

Totodată, a scăzut și numărul cazurilor de infectare cu Covid-19. Astfel, potrivit datelor prezentate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului, în școlile și grădinițele din țară au fost înregistrate săptămâna trecută 88 de cazuri de infectare cu Covid-19, față de 108 în perioada 6-10 februarie.

La începutul celui de-al doilea semestru de studii, MEC a expediat o circulară organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, prin care a recomandat eficientizarea măsurilor de profilaxie, în vederea prevenirii maladiilor respiratorii și diminuării riscului de îmbolnăvire.