mamaplus

Nu toți elevii din Moldova au revenit la ore cu prezența fizică

-
//
08.02.2022

Nu toți elevii din Republica Moldova au revenit ieri la ore cu prezența fizică. Elevii din 33 de instituții de învățământ din raionul Ialoveni au făcut lecții online. Decizia a fost luată vineri de către Comisia Teritorială de Sănătate Publică, pentru a urmări cum va evolua situația epidemiologică în zilele de sâmbătă şi duminică.

Pentru că numărul infecțiilor scade, elevii din Ialoveni vor reveni de mâine la ore. În celelalte şcoli din Republica Moldova, copiii au revenit în bănci. În ultimii doi ani, de când bântuie pandemia, elevii s-au obişnuit deja să se adapteze formatului instabil de studii. Dar se bucură ori de câte ori revin de la orele online la cele cu prezență fizică.

Aceeaşi atmosferă e şi la liceul Mihai Viteazu din Chişinău. Admnistrația liceului dă asigurări că veghează asupra respectării normelor sanitare pentru a preveni creşterea numărului de infectări în rândul elevilor.

„În fiecare clasă am avut câte 2-3, în unele clase şi câte 5 copii. Ei s-au îmbolnăvit în familie, un mare procent a fost din partea părinților, membrilor familiei, dar ne-am străduit să asigurăm toate cele necesare, cunoştințe în cauză, eu sunt sigură că ne vom descurca”, susține Nelly Berezovschi, director Liceul "Mihai Viteazul", Chişinău.

Părinții sunt conştienți că atunci când e cazul, copiii trebuie să învețe de acasă, dar speră în depăşirea crizei epidemiologice pentru ca elevii să poată învăța în condiții normale.

Deocamdată au revenit la ore în format obişnuit doar elevii din învățământul general. Studenții continuă să învețe online.