mamaplus

Noul an școlar ar putea începe cu o lecție de integrare europeană. Perciun: „Vom propune anumite activități pentru 1 septembrie”

-
//
07.08.2023

Prima oră din anul de studii 2023-2024 ar urma să fie dedicată subiectului - integrarea europeană a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de ministrul Educației, Dan Perciun, potrivit căruia până la mijlocul lunii august, ministerul va propune mai multe activități tematice pentru 1 septembrie, scrie tv8.md.

mamaplus

„Ne pregătim pentru data de 1 septembrie. Am avut săptămâna aceasta o întâlnire cu stagiarii din Guvern, cu colegii noștri de la Direcția Învățământ General pentru a lucra la propunerea de proiect didactic pentru data de 1 septembrie. 

Tema selectată ține de integrarea europeană a Republicii Moldova și până la mijlocul acestei luni vom propune anumite activități care ar urma să fie desfășurate pe 1 septembrie de către instituțiile de învățământ, ținând cont bineînțeles și de faptul că am obținut statutul de țară candidată în anul 2022 și având în vedere așteptările mari pe care le avem pentru deschiderea negocierilor în toamna acestui an. Respectiv, considerăm oportun ca, inclusiv pe 1 septembrie, să fie abordat acest subiect”, a spus Dan Perciun, pe rețelele de socializare.

Reamintim că prima lecție din anul de studii 2022-2023 a fost consacrată „Anului Recunoștinței”, dedicat eroilor căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.