mamaplus

Notele obținute la bacalaureat vor putea fi verificate și online. Precizările Ministerului Educației

-
//
09.06.2022

La data de 3 iunie a început sesiunea de bacalaureat din acest an. Elevii claselor a XII-a vor avea de susținut de la patru până la șase examene, în funcție de limba în care-și fac studiile și limba maternă. Perioada de examene se va încheia pe 17 iunie cu ultimul examen „disciplina la alegere”, iar primele rezultate vor apărea în data de 27 iunie.

Potrivit Ministerului Educației, testele se verifică în perioada 4-26 iunie în cadrul celor patru Centre Republicane de Evaluare instituite în municipiul Chișinău. Rezultatele tuturor probelor de examen vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat la data de 27 iunie.

Ulterior, candidații la examenul național de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 27-28 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate luni, 4 iulie 2022.

E de menționat că elevii vor avea posibilitatea să-și vadă lucrările verificate în regim online și în acest an. Reprezentanții de la Ministerul Educației au declarat că lucrările vor fi accesibile după prezentarea rezultatelor, în zilele de 27-28 iunie. Accesul la lucrări va fi permis în aceleași condiții ca în anii precedenți: cu introducerea IDNP-ului și a unui cod special.

SHAPE  \* MERGEFORMAT