mamaplus

Noi detalii în cazul dispariției misterioase a Mădălinei, în SUA. Tatăl vitreg ar fi dat-o pe fată pentru bani

-
//
19.07.2023

La aproape opt luni de la dispariția moldovencei Mădălinei Cojocari, presa din SUA a publicat noi informații despre cazul dispariției copilei, în vârstă de 12 ani. Conform documentelor desecretizate, mama fetei, Diana Cojocari, a vorbit despre faptul că tatăl vitreg ar fi putut să vândă minora, scrie realitatea.md.

mamaplus

Ultima dată, mama Mădălinei a văzut-o pe fiica sa la casa lor, la 23 noiembrie, însă nu a raportat dispariția acesteia până la data de 15 decembrie. Ulterior, Diana Cojocari și tatăl vitreg al fetei, Christopher Palmiter, au fost acuzați pentru ca nu au denunțat dispariția acesteia.

Autoritățile au eliberat anterior un număr limitat de mandate de percheziție în acest caz, în urma cărora au confiscat mai multe telefoane mobile. De asemenea, oamenii legii au percheziționat casa lui Cojocari, cu scopul de a găsi orice dovadă de violență. 

Palmiter și Diana Cojocari sunt ținuți în arest de luni de zile, iar anchetatorii au profitat de acest plasament pentru a colecta mai multe informații. Cu toate acestea, mama fetei a sugerat un posibil motiv al dispariției acesteia. 

Într-un mandat, autoritățile americane au scris că se știa că Palmiter des își nota sarcinile pe care le are de făcut în fiecare zi într-un carnet. Acesta își nota și toate gândurile în acel carnet. Ulterior, aceste carnete au fost confiscate de anchetatori. 

Una dintre cele mai mari dezvăluiri a venit într-un mandat de percheziție pentru evidențele financiare ale familiei.

„Poliția a emis un mandat de percheziție într-un cont Capital One, care aparținea lui Palmiter. Aceștia au ascultat un apel înregistrat dintre Palmiter, fratele său și cumnata, în care Palmiter a menționat că Diana Cojocari avea mulți bani cu ea și că nu știa de unde ei provin. Acesta a mai spus că urmează să clarifice unele „chestii financiare”, la care fratele său i-a spus sa nu-și facă griji în legătură cu lucrurile financiare”. 

Totodată, într-un apel înregistrat la închisoare între Diana și mama ei, femeile discută despre o geantă cu bani, retragerea de numerar și despre „teoria conform căreia Chris a dat-o pe fată pentru bani”.

O cerere de mandat de percheziție pentru evidența contului curent și a contului de economii a citat și apelul telefonic cu mama Dianei.

„Noile mandate obținute arată că detectivii au contactat și companii precum Yahoo și Facebook pentru înregistrări digitale asociate cu conturile legate de pereche. Un mandat a indicat că Diana avea cel puțin 25 de conturi de e-mail AOL diferite. Autoritățile au obținut și înregistrări digitale pentru un cont WhatsApp aparținând Dianei. Mandatele spun că anchetatorii au aflat și despre un hard disk vechi aparținând lui Palmiter la un atelier local de reparații. Palmiter a angajat magazinul pentru a înlocui hard disk-ul în octombrie 2021. Erau încă în posesia vechiului drive, iar anchetatorii au reușit să îl ridice pentru a căuta orice date care ar putea duce la Mădălina”.

Presa din SUA mai scrie că, un mandat indică faptul că, după începerea anchetei, autoritățile au luat mai multe telefoane și electronice, dar nu au primit totul. Palmiter a trimis un mesaj unei alte persoane prin Facebook pe 16 decembrie spunând: „Suntem într-un fel de anchetă, Madi este dispărută și poliția locală ne-a luat toate electronicele. Din fericire, am un telefon vechi, deși nu mi-au luat computerul personal, probabil că l-au trecut cu vederea”.

Anchetatorii au putut obține și date digitale de la cele două mașini ale familiei în timpul unei căutări.

Potrivit mandatelor de percheziție, Diana a trimis un mesaj text pe 2 decembrie în care indică că „a fost în prezența copilului dispărut”. Două zile mai târziu, pe 4 decembrie, Cojocari a plecat spre munți „pretinzând că o caută pe Mădălina”.

Mandatul pentru detalii bancare menționa o posibilă observare a Mădălinei lângă Muntele Sugar. Mandatul spune că Departamentul de Poliție Sugar Mountain a furnizat fotografii de supraveghere la 16 decembrie cu un bărbat și o tânără. Bărbatul din fotografii „avea un aspect fizic consistent” cu singura rudă de sânge cunoscută a lui Cojocari din Statele Unite. Tânăra „era în concordanță fizică cu [Mădălina]”.

Acea rudă a fost și cea care fusese intervievată de detectivi, a raportat anterior Channel 9. Un mandat din februarie spune că le-a spus anchetatorilor că Diana l-a întrebat dacă l-ar ajuta cu „contrabandă” pe ea și pe Mădălina departe de casa lor Cornelius.

Mandatele spuneau, de asemenea, că Diana a fost văzută cum i-a schimbat uleiul în Hickory pe 3 decembrie. Însoțitorul le-a spus anchetatorilor „în timp ce jucăriile pentru copii erau în interiorul mașinii, niciun copil nu era prezent”.

Mădălina este fiica unei moldovence, stabilită cu traiul în SUA. Fata creștea alături de tatăl vitreg. Dispariția Mădălinei este un adevărat mister. Ultima dată, copila de 11 ani a fost văzută în afara casei pe 21 noiembrie 2022, când a coborât din autobuzul școlar, iar mama spune că a văzut-o ultima oară pe 23 noiembrie. Despre dispariția ei s-a aflat abia pe 15 decembrie, după ce Mădălina a lipsit mai mult timp de la școală.

Oamenii legii au săpat în curtea casei unde locuia familia, a examinat lacul din apropierea zonei și a efectuat mai multe percheziții. Presa americană a scris că, potrivit vecinilor, în curtea familiei a fost observat fum timp de câteva zile, după ce minora a fost anunțată dispărută. Într-un interviu acordat jurnaliștilor români, mătușa Mădălinei povestea că surorii sale îi era frică de soț, însă se temea să îl acuze de cele întâmplate.